Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruiming vliegtuigbom Breskens eind januari

Toegevoegd: 22-12-2015, 09.13 uur
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - De ruiming van de vliegtuigbom die vorige week in Breskens werd gevonden zal plaatsvinden op 27 januari. Dat meldt de gemeente Sluis.


De duizend ponder van Amerikaanse makelij werd vorige week maandag aangetroffen op de camping van vakantiepark Zeebad. De EOD kwam ter plaatse en stelde vast dat het ging om een explosief van duizend pond.

Tijdens de ruiming zullen enkele bewoners en ondernemers in het gebied tussen de Nieuwesluisweg, de Langeweg en de Nieuwe Slikkenburgseweg hun woningen en bedrijven tijdelijk moeten verlaten. Op 9 januari worden zij door de gemeente bijgepraat over wat zij kunnen verwachten tijdens de ruiming.

De vindplaats van de bom is afgezet en daardoor is er geen direct gevaar voor de omgeving.

Zie ook:
Vliegtuigbom gevonden op vakantiepark Breskens (15-12-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (22-12-2015 om 14:12)
Lekker laten liggen, dat ding ligt er al zolang. kan geen kwaad!
Cookie-instellingen beheren