Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

KNRM helpt gestrande visboot bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 24-12-2015, 19.27 uur
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is woensdagavond uitgevaren om hulp te verlenen aan een gestrande visboot bij Hoofdplaat. De boot is losgetrokken en naar de haven begeleid.


Woensdagmiddag waren drie vissers met hun boot terug onderweg naar Breskens. Nabij Hoofdplaat was het water ondieper dan gedacht. De boot liep vast op de plaat nabij de meetpaal van Rijkswaterstaat. Met het afgaande tij was de boot niet los te krijgen en deze lag dan ook gelijk muurvast. Toen het volledig laag water was besloten de mannen om de boot te verlaten en al wadend naar zeedijk te gaan. In Hoofdplaat kregen ze een lift naar Breskens.

De vissers hadden nog wel een probleem. In het hoge tij van de late avond zal de boot misschien loskomen, waardoor ze eigenlijk terug moeten. Ze zijn hier echter niet gerust op, omdat de boot misschien niet zelfstandig loskomt en deze ook geen verlichting heeft om ’s nachts te varen.

Via een kennis namen ze contact op met de reddingbootschipper om te vragen of die voor de veiligheid kon assisteren. In overleg werd besloten om de mannen middels de reddingboot terug naar de visboot te brengen en dan standby te blijven tot de visboot weer veilig in de haven was.

De reddingbootschipper alarmeerde de bemanning via het Pre-Com systeem en om iets over 21.00 uur werd er uitgevaren richting de visboot. Eenmaal ter plaatse bleek dat de boot nog aardig droog lag. De opstappers zijn samen met twee vissers terug naar de boot gegaan om de situatie te bekijken. Besloten werd om een sleeplijn vast te maken en de boot voorzichtig van de plaat te trekken.

Eenmaal in dieper water werd de motor gestart en bleek dat de visboot nog prima zelfstandig kon varen. Onder begeleiding van reddingboot Zeemanshoop werd koers gezet richting Breskens, waar de visboot even later veilig afgemeerd kon worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren