Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
119 files van totaal 409 km

Twee weggebruikers blijken onder invloed

Toegevoegd: 26-12-2015, 13.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Nog zo'n 300 anderen moesten op Walcheren een blaastest afleggen maar zij bleken niet te veel gedronken te hebben.


De controles vonden donderdagavond en vrijdagmorgen plaats. Van 21.30 tot 23.00 uur werden op de Looijerssingel in Middelburg 160 blaastesten afgenomen. Niemand bleek onder invloed maar één bestuurder kreeg wel een bekeuring omdat de APK van zijn auto al 1,5 jaar was verlopen.

Van 00.15 tot 02.15 uur werden op de Poelendaelesingel in Middelburg 95 blaastesten afgenomen. Een 23-jarige man uit Vlissingen, die beginnend bestuurder was, blies 195 Ug/l. Een 32-jarige man uit Oost-Souburg had volgens de politie nog iets 'verder in het glaasje gekeken'. Het eindresultaat van zijn ademanalyse was 620 Ug/l. Naast een bekeuring voor het rijden onder invloed, werd ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs eerder ongeldig was verklaard.

Van 2.30 tot 3.00 uur werden op de Koningsweg in Vlissingen 40 bestuurder gecontroleerd en gelijktijdig op de Willem Ruijsweg werden 25 blaastesten afgenomen. Dit gebeurde toen het Foute Kerstfeest in Vlissingen ten einde liep. Een 33-jarige man uit Oost-Souburg blies 225 Ug/l. Omdat dit op het randje was, kreeg hij volgens de voorschriften geen proces-verbaal, maar wel een rijverbod van een uur. Deze constatering is wel in het politiesysteem vastgelegd.

Tot slot controleerde de politie van 3.00 tot 3.45 uur op Klein Vlaanderen en op de Punt in Middelburg. Hier werden nog tien blaastesten afgenomen maar er werden geen onvertredingen geconstateerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
slokop (26-12-2015 om 19:33)
slokje op ? laat je rijden !
hans (26-12-2015 om 15:23)
ze zouden dit hier ook moeten doen in Zeeuws Vlaanderen want wij zitten tegen de grens en ik denk dat er hier met deze dagen ook veel rijden met te veel alcohol op dus als ze tijd hebben zou ik zeggen doen want met alcohol op de weg is niet goed
Cookie-instellingen beheren