Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Politie en douane houden grote verkeerscontrole

Toegevoegd: 12-05-2006, 16.44 uur
Door: Politie Zeeland

RILLAND - Tussen donderdagavond 20.00 uur en donderdagnacht 02.00 uur hield politie Zeeland, in samenwerking met de douane, aan de Rijksweg A58 bij Rilland een grote verkeerscontrole.

De controleplaatsen waren op parkeerterrein ’t Scheld langs de A58 en voor de Kreekrakbruggen op de Oude Rijksweg. Bij de controle zijn 450 voertuigen gecontroleerd.

Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het volgende:
- 24 maal voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs
- 10 maal voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs
- 5 maal voor geen APK
- 9 maal voor een gladde band (waarvan 3 op 1 auto)
- 5 maal voor geen of niet juiste verlichting
- 2 maal voor niet dragen van de autogordel
- 14 maal voor overschrijden van de maximum snelheid, waarvan bij een automobilist het rijbewijs werd ingevorderd (overschrijding van 56 km/h op de Oude Rijksweg. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/h)
- 5 maal voor rijden onder invloed. Van een van hen, een 38-jarige automobilist uit Goes, is het rijbewijs ingevorderd. Hij had ruim 2,5 maal teveel gedronken.
- 3 maal voor het overschrijden van de rijtijden door vrachtwagenchauffeurs. Twee van hen mochten niet meer verder rijden en kregen een rijverbod.
- Een dieselrijder kreeg een bekeuring omdat hij/zij op rode diesel reed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren