Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Politie zoekt getuigen aanranding Souburg

Toegevoegd: 06-01-2016, 13.50 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de aanranding van een meisje van 16 jaar uit Oost-Souburg. 


Het incident begon rond 13.40 uur op het NS-station in Middelburg. Een onbekende man maakte vervolgens ook in de trein richting Vlissingen contact met het meisje. Hij bleef haar volgen toen zij op het station in Oost-Souburg uitstapte en via de Kanaalstraat, Paspoortstraat richting de Jumbo-supermarkt op het Oranjeplein liep. Het meisje is voortdurend door de dader lastig gevallen, ook heeft hij haar in Oost-Souburg in de bossen getrokken.

Nadat de moeder van het meisje het incident bij de politie meldde, werd direct een signalement van de dader via Burgernet verspreid. Het ging om een getinte man met een klein gedrongen postuur van tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij sprak Nederlands, had gezichtsbeharing (baard of snor) en droeg een lange jas met daaronder een spijkerbroek. Hij had zwart haar en droeg een donkerkleurige muts.

De politie vermoedt dat de man vaker in Oost-Souburg komt. Naar aanleiding van het Burgernetbericht reageerden enkele deelnemers. De politie onderzoekt deze meldingen. 

De politie is een onderzoek gestart naar de aanranding en is op zoek naar getuigen. Zo wil de politie in contact komen met een meisje, die op het perron in Oost-Souburg aanwezig was, toen het 16-jarige meisje en de onbekende man uit de trein stapten. De man vroeg aan dit meisje om een pen en papier. Dit blanke meisje is ongeveer 18 jaar oud, droeg een bril, heeft bruine ogen en bruin haar met een staartje aan de zijkant.

Verder is de politie is zoek naar mensen, die het meisje met een man van 30 a 40 jaar hebben zien lopen vanaf het NS-station via de Kanaalstraat, door de Paspoortstraat richting de Jumbo-supermarkt op het Oranjeplein. Ook is de politie op zoek naar eigenaren van auto's met een dashboardcamera, die tussen 13.50 en 14.50 uur reden op de Kanaalstraat, Paspoortstraat of Oranjeplein.

Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anomniem kan dit via 0800-7000. Ook kunnen mensen het online meldformulier op de site van de politie invullen. 

Zie ook:
Meisje aangerand in Oost-Souburg (05-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (7-1-2016 om 10:22)
Er hangen toch wel camera's op de plekken hierboven beschreven?
R (6-1-2016 om 17:17)
Jammer dat je zoiets niet ziet gebeuren...die was echt de klos geweest..!
Marcel (6-1-2016 om 14:54)
Een man in een zwarte jurk en een spijkerbroek, dat moet toch vast iemand opgevallen zijn
Cookie-instellingen beheren