Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lekkage bij Dow Benelux in Hoek

Toegevoegd: 08-01-2016, 20.49 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Op het terrein van Dow Benelux aan de Herbert H. Dowweg in Hoek is vrijdagochtend een lekkage ontstaan. Er is niemand gewond geraakt. De lekkage werd rond 10.00 uur opgemerkt.​


De bedrijfsbrandweer werd ingezet om de lekkage te bestrijden. Volgens een woordvoerder was er sprake van een lekkage rondom de aansluiting van een tankcontainer met een toxische brandbare grondstof. De lekkage is inmiddels gedicht. De hoeveelheid gelekte stof is nog niet bekend.

Het gelekte product is door de bedrijfsbrandweer afgedekt met een schuimlaag. Er zijn metingen in de lucht verricht en die gaven aan dat er geen sprake was van gevaarlijke dampen. Medewerkers die in de directe omgeving van de lekkage aan het werk waren werd opgeroepen om binnen te blijven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aartje (13-1-2016 om 18:54)
Wat is er in het verleden daar allemaal gebeurt, dat later uit is gekomen! Er wordt beslist geen limonade gemaakt, maar geld maakt veel goed,!
Cerebrus (10-1-2016 om 13:44)
Eigenlijk zou je dit soort kleinschalige en prima opgeloste incidenten niet eens in de krant moeten zetten. Je ziet alweer wat een krampachtige reacties er op komen. Maar ondertussen willen ze wel allemaal de geneugten van de techniek.
Terneuzenaar (10-1-2016 om 10:53)
Het is een kwestie van tijd tot er daar de alom bekende EO plant de lucht in gaat, 1 lichtpuntje is dat deze plant bij Dow Terneuzen de enigste ter wereld is die niet geëxplodeerd is, tevens is het vrij zorgelijk dat er vrijwel elke week wel iets lekt daar. Zo'n fabriek als Dow had ook beter ergens in de woestijn of zee gestaan als hier om de hoek.
Peter (9-1-2016 om 14:04)
Misschien de moeite waard om erbij te vermelden dat de betreffende stof is "contained" dwz dus niet 'de grond intrekt' maar netjes opgevangen is om mondjesmaat in de afvalwaterzuivering aldaar gezuiverd te worden. Dus Jan, als je niet weet waarover je spreekt, graag je onjuiste en ondoordachte mening voor je houden?
Maria (9-1-2016 om 10:51)
Gaat weer lekker daar.. en dit is wat je hoort..:(
jan (8-1-2016 om 21:38)
Geeft niks,die rommel trekt vanzelf in de grond en dan zie je er niets meer van
Cookie-instellingen beheren