Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grootste Zeeuwse wietplantage ooit in Goes

Toegevoegd: 10-01-2016, 20.07 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Afgelopen woensdag heeft de politie in een loods aan de Scottweg in Goes een zeer grote hennepstekkerij opgerold. In totaal zijn er in diverse ruimten 555 stekplanten en 5.023 stekjes aangetroffen.


De zaak kwam aan het rollen nadat op verzoek van de Belgische justitie een onderzoek werd ingesteld in een loods aan de Scottweg. Uit een Belgisch onderzoek kwam na de aanhouding van vijf verdachten naar voren dat daar vermoedelijk een grote hennepkwekerij aanwezig zou zijn.

De bevestiging volgde nadat de loods omstreeks 11.00 uur werd binnengetreden. Op de begane grond en de eerste verdieping waren in verschillende grote ruimten zeer professionele kwekerijen in werking. Nooit eerder is in Zeeland een hennepstekkerij van dergelijke omvang opgerold. Een medewerker van het energiebedrijf Delta constateert dat de energiemeter is gemanipuleerd en dat er dus sprake is van stroomdiefstal. Hiervan is aangifte gedaan.

Diezelfde middag is de loods helemaal leeggehaald en zijn de spullen in opdracht van de dienst Domeinen Roerende Goederen afgevoerd. De aanwezige hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd en in een verzegelde container weggebracht. Deze zaak wordt verder door de Belgische justitie strafrechtelijke afgehandeld in combinatie met het daar lopende onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sassenaar (16-1-2016 om 10:28)
Nou nou wat een fantastisch werk weer. Wanneer wordt Nederland wakker en gaan we eindelijk legaliseren.
Terneuzenaar (11-1-2016 om 11:19)
jaja, zeker niet om trots op te zijn, maar de weg langs het kanaal tussen de sluizen in Terneuzen tot de Sluiskil brug weet ik te herinneren dat er zo'n 4-5 grote loodsen stonden met meer dan 20.000 planten, geen stekken, medio jaren 90 meen ik?. SBS 6 kwam hiervoor zelfs naar Zeeland toe. De politie pompt het verhaal wat op, of Zeeuws Vlaanderen hoort er gewoon niet bij haha.
Iemand (11-1-2016 om 10:36)
Omdat ze ons willen laten geloven dat ze dat wereldje onder controle hebben. En helaas is het niet zo. De criminaliteit groeit en Nederland daalt verder en verder het dal in. Want Nederland loont de criminelen en de mensen die niks willen toevoegen aan dit land die hebben gewoon weg vrij spel en liggen niet wakker van een taakstrafje
jaja (11-1-2016 om 01:14)
grootste zeeuwse wietplantage ooit in goes 555 moederplanten en 5023 stekjes !!!!!!!!!!! nou ik weet niet of sas van gent bij zeeland hoort maar in de vlaanderenhal waren het 900 moederplanten en 19000 stekjes waarom overdrijft de politie zo??????
Cookie-instellingen beheren