Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Aanvaring met geladen tanker Schelde-Rijnkanaal

Toegevoegd: 11-01-2016, 15.26 uur
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Aan de noordzijde van het Schelde-Rijnkanaal zijn maandagochtend een geladen tanker en een duwboot met duwbak met elkaar in botsing gekomen.


De aanvaring vond rond 06.30 uur plaats bij de invaart van het kanaal aan de zijde van het Volkerak. Het tankschip, geladen met aceton, liep door de botsing een scheur van een meter op boven de waterlijn. De tanks bleven echter onbeschadigd en er ontstond dus geen gevaar voor de omgeving. De duwbak liep geen noemenswaardige schade op.

De tanker is na de botsing doorgevaren naar de Volkeraksluizen bij Willemstad. Daar is deze geïnspecteerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het duwschip heeft zijn reis naar Bergen op Zoom volbracht. Dit vaartuig is onderzocht door Rijkswaterstaat. De Landelijke Eenheid van de politie heeft beide schepen een bezoek gebracht om zo de toedracht verder te onderzoeken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren