Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

KNRM redt bemanning sportvisboot

Toegevoegd: 15-01-2016, 02.53 uur
De KNRM heeft de bemanning van boord gehaald.
De KNRM heeft de bemanning van boord gehaald.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Het KNRM-station Breskens is donderdagavond laat uitgevaren voor een reddingsactie op de Noordzee tussen Zeebrugge (B) en Cadzand-Bad.


In de buurt van Knokke-Heist was rond 23.30 uur een sportvisbootje stuurloos geraakt. De mast was gebroken en gezien de harde wind bevond de bemanning zich in een hachelijke situatie.

Door de Belgische Kustwacht werd een reddingsactie op touw gezet. De KNRM-reddingboot Zeemanshoop en een Search And Rescue (SAR)-helikopter van de basis in Koksijde (B) werden richting het bootje gedirigeerd.

De vierkoppige bemanning kon rond 00.40 uur aan boord worden gebracht van de reddingsboot en de visboot is naar de haven van Zeebrugge gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Argus (15-1-2016 om 22:11)
Blijkt dat er veel geld mee gemoeid was, dus stellen ze de levens van bemanning en de mensen van de reddingboot in de waagschaal. Goed werk van de KNRM bemanning. Jammer dat de autoriteiten in Belgie niet wisten waar het om ging toen de waaghalzen in Zeebrugge aan land kwamen. Het geen geheim dat er meerdere van die z.g. visbootjes uitvaren om vis te vangen.
wilma (15-1-2016 om 11:56)
GROOT BEWONDERING VOOR DE MANNEN VAN KNRM BRESKENS BELGISCHE KUSTWACHT ZEEMANSHOOP DE SAR EN ALLE BETROKKENNEN VOOR DEZE PRACHTIGE SAMENWERKING MET GOEDE AFLOOP !!!!! CAPOO
Hannes (15-1-2016 om 11:47)
Alle Diepe Respect Voor De Bemanning's Leden, En Gelukkig Weer Mensen Gered. Misschien Toch Weer Mee Geleerd..Vissers
Tholenaar (15-1-2016 om 08:25)
Neem me kwalijk, maar het weerbericht geeft code geel af en dan je eigen buitengaats begeven met een klein bootje. Met je leven spelen en dat van een ander, onverantwoordelijk van deze schipper vind ik. Het is maar goed dat er een reddingsbrigade bestaat.
zoetwatermatroos (15-1-2016 om 08:11)
tjonge,tjonge ,met dit weer uitvaren ,dan ben je toch wel echt levensmoe,er is gewaarschuwd ,en toch uitvaren ,en ook nog met 3 opstappers ,geen verstand!
Cookie-instellingen beheren