Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse videotheek mag weer open

Toegevoegd: 15-01-2016, 19.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Videotheek annex tabakszaak Viduet in Middelburg mag weer open. Dat heeft de gemeente Middelburg besloten. Het pand werd afgelopen zondag verzegeld, volgens de gemeente om de veiligheid te waarborgen.


Onderzoek had aangetoond dat vanuit het pand aan de Beenhouwerssingel illegaal stroom was afgetapt.  Het pand werd daarom tijdelijk afgesloten van het elektriciteitsnet. Een week later constateerde de politie echter opnieuw dat er stroom buitenom de meter werd afgenomen en daarop werd door de gemeente actie ondernomen.

Volgens de gemeente was er sprake van een (brand)onveilige situatie en daarom besloot het gemeentebestuur om het pand te sluiten en te verzegelen. "De gemeente wil door de sluiting de veiligheid van inwoners en ondernemers in de omgeving garanderen", zo liet een gemeentewoordvoerder destijds weten.

De gemeente liet vanmiddag weten dat de (brand)onveilige situatie inmiddels voorbij is en dat Viduet haar deuren daarom weer mag openen.

Zie ook:
- Gemeente sluit pand om aftappen stroom (11-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (17-1-2016 om 11:32)
Ik zou in ieder geval liever geen zaken meer willen doen met een zakenman die een ander wil laten opdraaien voor zijn energiekosten. Ik moet ook elke maand een bedrag overmaken aan Delta voor mijn stroom, de eigenaar van Viduet dus ook! Als iemand oneerlijk is tegenover de energieleverancier vertrouw ik hem op ander zakelijk vlak ook niet meer... Keurig politiewerk, overigens; het lijkt me niet erg makkelijk om zoiets op het spoor te komen...
vlissinger (16-1-2016 om 10:42)
@Recht Wie zegt nu dat ze ermee wegkomen en dat dit dan te koppelen is aan slecht politiewerk. Volgens mij is het slecht leeswerk. Er staat immers nergens dat ze ermee wegkomen. Het is ook geen volledig artikel, want er had ook geschreven kunnen worden of er een procesverbaal opgemaakt is vanwege illegale aftap van stroom. Ik neem aan dat de Delta wel aangifte zal doen.
Recht (16-1-2016 om 09:02)
Er is dus wel illegaal stroom afgetapt...Maar opnieuw weten deze mensen er mee weg te komen. Slecht politiewerk.
Cookie-instellingen beheren