Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 223 km

Honderden kilo's drugs in boot Cadzand

Toegevoegd: 15-01-2016, 19.52 uur - Update: 15-01-2016, 21.44 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - In de vissersboot die vandaag aanspoelde bij Cadzand is een grote hoeveelheid drugs gevonden. Dat meldt de politie. De vier opvarenden van het bootje werden vannacht gered. Eén van hen is aangehouden.


De vierkoppige bemanning van de visboot 'Zeeland', met als thuishaven Goes, dobberde eerst urenlang rond voordat hulp ingeschakeld kon worden. Een uur na de noodoproep arriveerde een reddingboot. Die wist de vier en een door een reddingshelikopter afgezette kikvorsman van boord te halen. Ze werden vervolgens naar de haven van Zeebrugge (B) gebracht. Eén van de vier was gewond, een ander was zwaar onderkoeld. De mannen mochten na behandeling naar huis.

De boot van de vier kon vanwege de hoge golven niet op sleeptouw worden genomen en moest daarom worden achtergelaten. Vanochtend spoelde de boot aan bij Cadzand. Toen de politie en de douane de 12 meter lange boot inspecteerden troffen ze honderden kilo's verdovende middelen aan. Het zou gaan om cocaïne. De politie heeft een 24-jarige man opgepaks als verdachte. Het zou gaan om één van de opvarenden van de boot.

Zie ook:
Bemanning visboot dreef urenlang rond  (15-01-2016)
KNRM redt bemanning sportvisboot  (15-01-2016)
Sportvisboot aangespoeld bij Cadzand-Bad (15-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (16-1-2016 om 11:11)
" de mannen mochten na behandeling weer naar huis" , maar als je een overtreding in het verkeer begaat bij de sluizen in Terneuzen, of een achterstallige betaling bij de Belastingdienst open heb staan, kun je je auto inleveren, in hechtenis worden genomen of noem maar iets behoorlijk onrechtvaardigs op als je dit verhaal leest. Ongelofelijk, dit zijn geen kruimeldieven meer met hun paar honderd kilo nog wel!
Jos (16-1-2016 om 11:07)
'k Wist niet dat je dat spul gewoon kon 'opvissen'! Maar duidelijk, ook kleine visbootjes moeten blijkbaar steeds gecontroleerd worden. Hopelijk worden de kosten van helikopter, reddingsboot, ziekenhuis e.d. verhaald op die mensen. Trouwens: er is blijkbaar maar één verdachte, wist de rest natuurlijk nergens van? Waren ZZP-schippers misschien?
Rene (16-1-2016 om 08:19)
@Motie, wat bedoel je met "dergelijke schade"? Ik heb nog nooit een aangespoelde auto gezien. Maar hoe dan ook, voor een aanrijding met alleen lichte blikschade komen ze niet meer hoor.
Tholenaar (16-1-2016 om 07:07)
Nou komt de aap uit de mouw, Iedereen maar denken dat het sportvissers zijn, De storm stond natuurlijk niet in het draaiboek van die smokkelaars, die uiteindelijk hun de das heeft om gedaan. Nu kunnen ze ook de kosten gaan verhalen.
Motie (16-1-2016 om 05:04)
Ja duh, Rene, tuurlijk komt daar in dit geval politie aan te pas. Een aangespoelde boot, nog afgezien van de drugs, maar voor bijv de verzekering. Bij auto ongelukken met dergelijke schade komen te toch ook!?
visser (15-1-2016 om 21:17)
dit was toch geen verrassing het was algemeen bekend van deze boot en er zijn er nog die dat doen wakker worden.
Cookie-instellingen beheren