Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 289 km

Waarschuwing voor gladheid in Zeeland

Toegevoegd: 16-01-2016, 15.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanaf vanavond 18.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met gladheid op de Zeeuwse wegen. Dat zegt het KNMI.


Vanaf dat tijdstip is er namelijk sneeuwval mogelijk. Vanaf morgenochtend 06.00 uur tot 09.00 uur geldt dat gladheid kan ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten. "Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan en volg weerberichten en waarschuwingen", aldus het KNMI.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden. Ook wordt aanbevolen de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden.

Verder is het volgens Rijkswaterstaat goed als mensen vooraf al rekening houden met een langere reistijd. Bovendien wordt opgeroepen om voldoende ruimte te maken voor sneeuwschuivers en strooiwagens.

Vrijdag was het in de provincie ook al lokaal glad. Toen gebeurden er met name op de A58 verschillende ongevallen. Vrijdag was voor Zeeland echter geen code geel afgegeven voor het KNMI. Voor vanavond, vannacht en morgenochtend is dat wel het geval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Argus (17-1-2016 om 18:41)
En inmiddels is het onder nul in Terneuzen, maar nu echt doordat het vriest. Overigens is het in Terneuzen qua vertier heel vaak onder nul. We wachten af wie er nu van de weg rijdt door gladheid. Dronken bestuurders tellen niet mee.
Niek (17-1-2016 om 11:46)
@boy, ik denk dat je beter moet leren lezen. Er staat KANS op gladheid.
boy (17-1-2016 om 09:59)
Ik denk dat ik ook maar weerman wordt let op voor vandaag! code geel voor gladheid.... (zit er toch naast)......
Cookie-instellingen beheren