Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 44 km

Inbreker gebruikt pepperspray Nieuwerkerk

Toegevoegd: 17-01-2016, 10.03 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Dankzij de hulp van enkele inwoners van Nieuwerkerk heeft de politie zaterdagmiddag een 21-jarige inbreker aan kunnen houden. De inbreker heeft hen echter wel geprobeerd te bespuiten met pepperspray.


De politie kreeg rond 16.30 uur een melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de Schoolstraat in Nieuwerkerk. Vrijwel direct hierna kwam een melding binnen dat een groepje omwonenden achter de vermoedelijke dader aanzat.

Agenten troffen vervolgens op de kruising Schoolstraat-Ooststraat een groepje burgers aan. Tussen de mensen in zat een man op de grond. Volgens de Nieuwerkerkers betrof dit één van de inbrekers. Ze waren hem achterna gerend toen hij door tuinen probeerde te ontsnappen.

Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Van één van de omwonenden kreeg de politie een busje pepperspray dat de inbreker zou hebben gebruikt tegen twee inwoners van Nieuwerkerk, vermoedelijk om zich aan zijn aanhouding te kunnen onttrekken. De twee hebben aangifte gedaan van mishandeling. Zij zijn verder niet gewond geraakt.

Alleen de man die door de omwonenden werd gepakt is door de politie aangehouden. Getuigen hebben aan de politie verteld dat er vermoedelijk sprake was van twee daders maar een tweede dader kon dus niet worden gearresteerd. De arrestant is een 21-jarige Roemeen die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft.

De Roemeen is in verzekering gesteld en zal vandaag verder gehoord worden over zijn betrokkenheid bij de inbraak. Ook worden er nog getuigenverklaringen opgenomen van alle mensen die iets gezien hebben. Volgens de politie hebben de inbrekers een ruit geforceerd om binnen te komen. Het team Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan in de woning.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (4-6-2016 om 21:41)
Alweer Roemenen. Bij werd ook ingebroken en ook door Roemenen. Wat zijn dat toch waardeloze lui. Straffen zijn veel te laag tot niets. Hoe lang nog wordt dit getolereerd.
Tom (17-1-2016 om 20:37)
Goed gehandeld door de Nieuwerkerkers! Wat heeft het voor zin om de inbreker te mishandelen, dan verlaag je je tot zijn niveau. Gewoon goed zo. Hij krijgt zijn straf wel, hopelijk wordt hij dankzij de FTO afdeling van de politie gelinkt aan andere inbraken en krijgt hij een flinke straf!
ger (17-1-2016 om 11:50)
lekker,verenigd Europa , hebben we zelf nog niet genoeg loslopende randdebielen die liever jatten dan werken ,weg over de grens en aanmerken als ongewenste vreemdeling of vogelvrij verklaren net als in de middeleeuwen.
Anna (17-1-2016 om 11:48)
En wij zouden niets mogen doen (knuppel of pepperspray), anders kun je een aanklacht te pakken hebben, mooie samenwerking!
Bumper: (17-1-2016 om 11:34)
ik had die bus pepperspray leeg gespoten in zijn gezicht, met tussen door een flink pak slaag, dat zal beter helpen dan dat gezeik met Torentijd. Gewoon het recht in eigen hand nemen, wat daar uit voort vloeit , ach ja, die rechtertjes doen toch ook maar wat. Bumper;
Nieuwerkerkse (17-1-2016 om 10:48)
Chapeau voor deze mensen, en nu maar hopen dat ze nooit meer in Nederland mogen komen. Grenzen Dicht!!!
Cookie-instellingen beheren