Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte naar huis wegens incompleet dossier

Toegevoegd: 18-01-2016, 19.00 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Twee berichten gisteren voor de 21-jarige T. van der B. uit Sint Maartensdijk die zich maandag voor de rechtbank in Middelbrug moest verantwoorden: hij mag onder strikte voorwaarden zijn berechting thuis afwachten en twee: hij moet nog tot medio april horen wat zowel de officier als de rechtbank voor hem in petto heeft.


Van der B. zit inmiddels acht maanden achter de tralies en wordt verdacht van het runnen van een hennepkwekerij in de periode april tot en met mei vorig jaar in St. Maartensdijk en het gooien van een molotov-cocktail in mei 2015 naar de woning van de ouders van zijn ex-vriendin, waar zij destijds verbleef. Daarnaast zou hij zijn ex nog regelmatig hebben bedreigd.

Aanleiding voor het gooien van de molotov-cocktail was het feit dat hij boos was op haar. In de bewuste avond hoorden de ouders drie harde knallen, de ruiten sprongen, er waren vlammen en rookontwikkeling. De brand kon worden geblust en erger werd voorkomen.

De zaak had maandag kunnen worden behandeld, ware het niet dat de rechtbank niet in het bezit was van 1.100 pagina's met Whatsapp berichten tussen Van der B. en zijn ex, waarin ze elkaar onder meer voor rotte vis uitmaakten en waaruit bleek dat Van der B. dus niet de enige was die had gedreigd. Ook de ex zou er wel raad mee hebben geweten.

De advocaat van Van der B. had een selectie gemaakt maar dat was uiteraard voor de rechtbank onvoldoende. En dus moet Van der B. wachten tot 11 april wanneer de zaak verder wordt behandeld en de rechtbank die 1.100 pagina's heeft doorgeworsteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren