Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 105 km

Grote brand boven restaurant Zaamslag

Toegevoegd: 24-01-2016, 19.34 uur - Update: 24-01-2016, 21.13 uur
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Aan het Plein in Zaamslag is zondagavond een grote uitslaande brand uitgebroken boven restaurant Het Wapen van Zeeland.


De eerste melding van de brand kwam rond 19.05 uur binnen. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand. Er werd uit voorzorg ook direct een ambulanceteam opgeroepen maar al vrij snel bleek dat er geen personen meer in het pand waren en dat er niemand medische hulp nodig had.

Rond 19.30 uur werd er opgeschaald naar grote brand. Inmiddels zijn drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen opgeroepen. De inmiddels afbestelde ambulance is opnieuw opgeroepen om stand-by te gaan staan. Dat is gebruikelijk bij grote branden.

Het blussen is nog in volle gang. De brandweer blust binnen, aan de achterzijde en aan de zijkant van het pand. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland probeert men uitbreiding naar het naastgelegen pand te voorkomen.

Rond 21.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Stichting Salvage is opgeroepen om de eigenaar te ondersteunen bij afhandeling van de schade. Het pand raakte als gevolg vasn de brand zwaar beschadigd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren