Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Inbreker opgepakt dankzij vrije agent

Toegevoegd: 24-01-2016, 20.18 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Een politieagent heeft dit weekeinde in zijn vrije tijd een inbreker opgemerkt en ervoor gezorgd dat deze kon worden aangehouden.


De agent zag op weg naar de kust een man fietsen die voorop zijn stuur een televisie vervoerde. Omdat de afgelopen tijd regelmatig is ingebroken bij vakantiewoningen gingen bij de agent de alarmbellen af. Hij besloot de fietser te volgen en de meldkamer in te seinen. Die stuurde dienstdoende collega's ter plekke om de man te controleren.

Nadat continu de locatie van de mogelijke dief was doorgegeven kon deze kort daarop worden staandegehouden. De man bleek geen aannemelijke verklaring te hebben voor de herkomst van de televisie. Hierop werd hij aangehouden voor heling cq diefstal. Later bleek dat het voorgevoel van de agent klopte: de televisie bleek te zijn gestolen bij een inbraak in een vakantiewoning in Westkapelle.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (26-1-2016 om 15:04)
Heling cq diefstal. Kortom, de sloopkosten krijg je niet vergoed, alleen je krijgt je televisie weer terug. De dief is misschien wel geen dief en heeft de televisie wel net gekocht, heel toevallig net na de diefstal. Die komt dus gewoon op vrije voeten zonder dat ze er iets mee doen.
Jan B (25-1-2016 om 21:27)
Ik zou hem liever een gewone burger noemen, hij had tenslotte geen dienst. Buitenom dit een prima actie. En zeker slim om de arrestatie aan zijn collega’s over te laten.
W. Kruit (25-1-2016 om 11:03)
Zulke agenten hebben we hier nodig! Prima actie!!
Cor (25-1-2016 om 09:34)
Complimenten voor deze politieman.
Tom (24-1-2016 om 22:25)
Goed werk van deze agent! Je bent immer 24/7 agent, goed opgelet en fijn dat ook deze inbreker gepakt is.
Hans Saaman (24-1-2016 om 21:40)
perfect gewerkt, niet alleen 8 uur per dag politieagent maar gewoon altijd.
Cookie-instellingen beheren