Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 210 km

Politie weet nog niets over inhoud vaten

Toegevoegd: 27-01-2016, 15.49 uur
Wat er in de vaten zit, is nog steeds niet duidelijk.
Wat er in de vaten zit, is nog steeds niet duidelijk.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie kan nog niet zeggen wat er precies in de gedumpte vaten zat die vandaag zijn aangetroffen in Poortvliet en Sint Philipsland. Het vermoeden is dat het gaat om drugsafval, maar de politie kan dat dus nog niet bevestigen.


Een exacte telling door de politie heeft inmiddels uitgewezen dat er in totaal 46 vaten werden gedumpt. De eerste vondst, bij de Oudeweg in Sint Philipsland, werd rond 10.00 uur gedaan door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Volgens de politie lagen er op deze locatie 20 vaten. Op de locaties in Poortvliet lagen respectievelijk 15 en 11 vaten.

Ondanks onderzoek ter plekke door zowel de brandweer als de politie kan men nog niet zeggen wat voor goedje er in de vaten zat. "Op dit moment is er nog geen uitkomst welke substantie er in de vaten heeft gezeten", zo liet de politie rond 15.25 uur weten.

Een specialistisch bedrijf is ingezet om de vaten te ruimen. De gemeente Tholen en het Waterschap Scheldestromen richten zich samen op het schoonmaken van de sloten. Daarin is namelijk een deel van de inhoud van de vaten in terecht gekomen. Om verdere verspreiding te voorkomen zijn zogeheten olieworsten aangebracht.

Zie ook:
Opruimen vaten kan nog uren duren   (27-01-2016)
Zeker drie dumplocaties vaten Tholen   (27-01-2016)
Vaten gedumpt bij Sint Philipsland (27-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (28-1-2016 om 15:42)
Dat tuig dat dit soort dingen doet kunnen wat mij betreft niet hard genoeg worden gestraft.
Cookie-instellingen beheren