Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Valse documenten voor verkrijgen hypotheek

Toegevoegd: 28-01-2016, 21.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag een taakstraf van 75 uur geëist tegen de 34-jarige G. H. uit Oudenbosch.


H. wilde een hypotheek, maar had noch werk noch voldoende inkomen. Om toch in aanmerking te komen voor een hypotheek met de Nationale HypotheekGarantie 'regelde' hij bij een aanstaande werkgeefster een werkgeversverklaring waarop stond dat hij 42.000 euro verdiende.

Bij een bedrijf in relatiegeschenken wist hij een werkgeversverklaring plus drie salarisstroken te bemachtigen. Daar ging het om een jaarsalaris van 47.000 euro. Voor deze 'service' zou H. de goede gever 5.000 euro hebben betaald. Het gesjoemel kwam aan het licht toen de hypotheekverstrekker de documenten ging controleren en verdachte zaken ontdekte.

Uitspraak 11 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (29-1-2016 om 09:16)
Deze "goede gever" zaal toch ook wel worden aangepakt?
Rene (29-1-2016 om 06:10)
Ik ben wel benieuwd wat voor een straf de "werkgeefster" boven het hoofd hangt. Want ook deze is natuurlijk niet zuiver op de koffie.
Cor (28-1-2016 om 21:56)
Wat een matige eis. De Rechtbank zal er wel weer beduidend onder zitten. Pfffff
Cookie-instellingen beheren