Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honderden kilo's coke op strand Westkapelle

Toegevoegd: 31-01-2016, 09.53 uur
De aangetroffen pakketten met drugs.
De aangetroffen pakketten met drugs.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Op het strand van Westkapelle zijn zaterdagavond pakketten gevonden met daarin vermoedelijk cocaïne. Het gaat volgens de politie om enkele honderden kilo's en de straatwaarde zou daarom zo maar eens flink in de miljoenen euro's kunnen lopen.


De paketten werden rond 18.00 uur opgemerkt door een 33-jarige inwoner van het dorp. Hij zag aan de vloedlijn bij het oorlogsmonument aan de Zeedijk een verdacht pakket. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie en die stelde vervolgens een onderzoek in. "Ter plekke troffen we enkele jerrycans aan die vastgebonden waren aan diverse sporttassen en enkele pakketten", aldus de politie.

Agenten namen de sporttassen en de pakketten in beslag en brachten ze over naar een politiebureau in Middelburg. Hoewel de inhoud nog nader onderzocht en getest moet worden, vermoedt de politie dat het om een flinke hoeveelheid cocaïne gaat. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het verdachte pakket.

Westerschelde
De afgelopen jaren is op en rond de Westerschelde regelmatig cocaïne aangetroffen. Begin deze maand spoelde bij Cadzand nog een boot aan die vol was gestopt met cocaïne. De opvarenden waren in problemen gekomen tijdens een flinke storm en moesten worden gered. Hun boot spoelde vervolgens aan. Ook hier betrof het een vondst van enkele honderden kilo's coke.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (3-2-2016 om 22:31)
Ja, houden was ook in me opgekomen maar ik denk niet dat je ergens ter wereld veilig zou zijn voor een of ander Colombiaans drugskartel.
Vlissinger (1-2-2016 om 12:25)
Voor de lieden die hun mond hadden willen houden en die zooi zelf aan de man hadden wille brengen. Wat denkt u van die mensen die dat spul hebben gesmokkeld, ik denk dat ze zo bij u op de stoep hadden gestaan plus dat je je eigen verlaagt naar het niveau van die lieden om iemand anders met die troep in de ellende te storten.
Marco Selen (31-1-2016 om 22:39)
De persoon heeft aangifte gedaan, dat is toch je burgerplicht. Volgens mij is er in dat dorp al genoeg coke te koop
Eusebio (31-1-2016 om 21:06)
Zeeland, zon zee en strand. Nu dus een betere naam : Coke D'Azur..
hoek en nees (31-1-2016 om 16:05)
Alsof de staatloterij aan je deur staat en je ze wegstuurd...... ik zou gelijk vertrekken met me familie
Terneuzenaar (31-1-2016 om 14:35)
Het lijkt mij een prima aangelegenheid om de Koninklijke Marine, die actief is in het onderscheppen van drugs in de tropische eilanden, de kust hier gaan bewaken. Gezien het feit dat er ook hier verkeerde burgers zitten, die wel eens zouden kunnen gaan patrouilleren en zo de criminaliteit in Zeeland kunnen gaan bevorderen, dit moeten wij niet willen, goudkoorts noemt men dit. Een permanente dijkbewaking d.m.v. camera's is natuurlijk weer een schending van de privacy, dus Koninklijke Marine, laat eens zien wat je kunt! En niet van ons belasting kapitaal in een tropisch oord wachten op een speedboot, de veiligheid is hier ook in het geding!
Cookie-instellingen beheren