Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bezorgde Roemenen melden zich op politiebureau

Toegevoegd: 04-02-2016, 11.01 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Woensdagavond stonden 27 Roemenen aan het hek bij het politiebureau in Vlissingen aan de Breestraat.


De mannen meldden zich bij de politie omdat ze bang waren zonder salaris teruggestuurd te worden naar Roemenië. Ze vertelden dat zij zo'n twee maanden bij een bedrijf in de haven van Vlissingen-Oost hadden gewerkt, maar nog geen loon hadden ontvangen. Het gaat om een scheepswerf die dinsdag in de financiële problemen kwam. De Roemeense medewerkers voeren daar een project uit voor een Roemeens bedrijf, dat niet failliet is.

Agenten hebben de afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel geïnformeerd, die een onderzoek gaat starten. Donderdagmorgen heeft de politie reeds contact gehad met de Inspectie SZW (arbeidsinspectie), die eveneens onderzoek doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (5-2-2016 om 16:34)
Het leek mij niet zo slecht te gaan met dat bedrijf. Volgens mij hadden ze toch een flinke order binnen gesleept voor het maken van 2 a 3 rondvaartboten. (niet de kleinste) Daarnaast waren ze bijna 24/7 bezig op de werf.
Alfons (4-2-2016 om 18:57)
Dat is dan ook weer niet goed. Als ze echt daar gewerkt hebben moeten e ook betaald worden en niet opgelicht door een of ander verhaal van die werf in Vlissingen Oost. Gewoon betalen voor het werk..
P (4-2-2016 om 18:00)
Sinds wanneer moet/mag je naar de politie als je denkt dat je baas je niet kan betalen????? Rare wereld geworden
fred (4-2-2016 om 15:42)
moeten wij nu ook al garant staan voor hun salaris ? moet niet gekker worden. als ze volgens de normale nederlandse normen werken ( en lasten afdragen ) zullen ze bij een faillissement behandeld worden als iedereen
Piet (4-2-2016 om 13:36)
De scheepswerf is failliet. Het zal al langer slecht gegaan zijn bij ATS Services BV anders hadden zij geen schijnconstructie bedacht. De Roemeense mannen hebben recht op hetzelfde loon als zijnde een Nederlandse medewerker. De nieuwe Wet Aanpak Schijnconstructies welke vorig jaar in is gegaan voorziet hierin. Hopelijk krijgen de mannen van het bedrijf in Roemenie waar zij recht op hebben. Je reinste slavenhandel dit. Zij kunnen hier nergens terecht en zullen maar thuis af moeten wachten of zij überhaupt wat krijgen. Via deze link een mooi artikel over de nieuwe wet. http://www.barentskrans.nl/nl/rechtsgebieden/arbeidsrecht/wet-aanpak-schijnconstructies/
do (4-2-2016 om 12:04)
Daar heeft de politie wel tijd voor wat denk je als mijn baas niet betaald dan is het ineens een civiele zaak maar voor eigen mensen NEE
Cookie-instellingen beheren