Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 136 km

Politie onderzoekt belediging wethouder

Toegevoegd: 04-02-2016, 14.45 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - De politie stelt een onderzoek in naar een belediging via Twitter van wethouder Stroosnijder.


De wethouder werd in januari via Twitter beledigd en deed hiervan op 19 januari aangifte bij de politie. Het onderzoek leidde naar een 37-jarige inwoner uit Vlissingen. De man verscheen donderdagmorgen op het politiebureau in Vlissingen. Hij heeft een verklaring afgelegd waarin hij bekende dat hij de wethouder opzettelijk had beledigd.

De man heeft van de officier van Justitie een dagvaarding ontvangen. Hij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden. Hierna mocht de man het politiebureau verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (5-2-2016 om 13:10)
VVMU, waar haal je die wijsheid vandaan? Lees mijn reactie eens. Daar staat uitgelegd dat belediging wel degelijk strafbaar is volgens boek twee van het Wetboek van Strafrecht (misdrijven). Je kan er zelfs gevangenisstraf voor krijgen. En, in het geval van een ambtenaar (een wethouder is een ambtenaar) is Art 267 WvSr ook wel interessant. Al die mensen die vinden dat beledigen valt onder vrijheid van meningsuiting, zou ik het volgende willen vragen: Hou zou u het vinden om in het openbaar voor rotte vis te worden uitgemaakt? Democratie is gebaseerd op debat met argumenten, niet met onfatsoen en schelden. Terechte aangifte, dus!
VVMU (5-2-2016 om 09:53)
Heel eng bericht dit. Wel eens gehoord van Vrijheid van Meningsuiting? Beledigen is niet strafbaar en als je daar als wethouder niet mee kan omgaan, lijkt het me tijd voor een andere baan.
Erik (5-2-2016 om 09:18)
@Truus, natuurlijk, in onze (schijn?) democratie mag je uitkomen voor je eigen mening, maar dat is wezenlijk iets anders dan beledigen. Ik ben er niet bij geweest, dus weet niet wat er gezegd is maar het zal ongetwijfeld dusdanig zijn dat aangifte gerechtvaardigd is. @Cor, helemaal met je eens, ik ben ook ambtenaar en helaas ook een dergelijke, vervelende ervaring gehad. Ik vindt, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar ga dan op een fatsoenlijke ,manier de discussie aan en probeer je standpunten met goede argumenten te verdedigen. Als e.e.a. bewezen wordt, dan heeft deze persoon inderdaad een passende straf verdiend en misschien een cursus "sociaal gedrag" of zo.... ;-)
W. Kruit (5-2-2016 om 00:51)
Truus, vergis je daar niet in. Art 266 Sr: Elke opzettelijke belediging die niet het karakter van smaad of smaadschrift draagt, hetzij in het openbaar mondeling of bij geschrift of afbeelding, hetzij iemand, in zijn tegenwoordigheid mondeling of door feitelijkheden, hetzij door een toegezonden of aangeboden geschrift of afbeelding, aangedaan, wordt, als eenvoudige belediging, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie. Artikel 266 staat in het tweede boek van het Wetboek van Strafrecht. De kenner weet dat daar de misdrijven staan... Bovendien, een kind weet dat je niet zomaar alles tegen iemand kan zeggen; gewoon fatsoensnormen!
Cor (4-2-2016 om 15:09)
Goed dat Stroosnijder aangifte heeft gedaan. Je blijft van ambtenaren uit de publieke sector verbaal en non verbaal af. Nu nog een afdreigende straf.
truus (4-2-2016 om 15:07)
men mag toch zeggen wat men wil hier in dat land vrijheid van meningsuiting noemen ze dat
Cookie-instellingen beheren