Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Eis tbs voor slaan met klauwhamer

Toegevoegd: 04-02-2016, 23.13 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Zowel de deskundigen als het Openbaar Ministerie vinden dat de 42-jarige A. M. uit Borssele, van wie de dwangverpleging inmiddels al is beëindigd, nog zeker een jaar in het kader van de tbs moet worden behandeld. Het verzoek daartoe diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.


M. kreeg medio 2006 tbs met dwangverpleging opgelegd voor poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel overeenkomstig de eis veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. M., die destijds in Middelburg woonde, sloeg op 4 juli van dat jaar de schoonvader van zijn zus met een klauwha­mer. De hamer schampte het achterhoofd en klapte tegen de schouder. Gelukkig kwam de man er met lichte verwondingen vanaf.

M.verkeerde volgens de gedragsdeskundigen in een psy­chose toen zijn zus de hond waarop hij paste, bij hem thuis kwam ophalen. De schoonvader van zijn zus zou hem bij het binnenkomen tot twee keer toe hebben weggeduwd en dat schoot bij M. in het verkeerde keelgat. Hij werd kwaad, pakte een klauwhamer en sloeg ermee in de richting van de schoonvader.M. was al eerder voor geweldsmisdrijven ver­oordeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren