Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

taakstraf geëist wegens inrijden op agenten

Toegevoegd: 04-02-2016, 23.17 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor een poging toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, dronken achter het stuur zitten en doorrijden na een aanrijding hoorde donderdag in Middelburg de 36-jarige D. U. uit Poortvliet een taakstraf van 150 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier weken, een rijontzegging van een half jaar en het betalen van in totaal 700 euro schadevergoeding tegen zich eisen.


U. had zich op 15 februari van dit jaar in een café volgegoten met twaalf flessen bier, kreeg ruzie met zijn vriendin en stapte in zijn auto. Eenmaal thuis besloot hij zijn vriendin te gaan zoeken en reed naar een woning in de Deesstraat in Poortvliet waarvan hij vermoedde dat zij daar zou zijn. Hij trof haar daar niet aan, reed achteruit en botste tegen een geparkeerde auto.

Vervolgens reed hij weer terug, bedacht zich en reed opnieuw naar de Deesstraat. Daar ontdekte hij de inmiddels gearriveerde politie die de schade aan de aangereden auto bekeek. De twee agenten konden te nauwernood zijn auto ontwijken. U. reed hard achteruit en ramde een auto die achter hem stond. Hij stoof weer vooruit en opnieuw moesten de agenten het vege lijf zien te redden.

U. werd aangehouden, een ademanalyse wees uit dat hij vier keer teveel had gedronken en hij verdween negen dagen in de cel. Tijdens de behandeling van de zaak wist hij zich vrijwel alles tot in detail te herinneren. Dit in tegenstelling tot zij eerdere verklaringen. Toen wist hij nauwelijks nog iets.

Uitspraak 18 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JWB (5-2-2016 om 16:14)
Wat een watjes. Volgende keer doet bij het gewoon weer. En dan? Twee straffen voor hetzelfde kan niet zeker?
Tom (5-2-2016 om 00:13)
Hopelijk straft de rechter hem zwaarder dan de officier eist. Deze man verdient gevangenisstraf! Inrijden op politieagenten en het dan nog afdoen met een werkstraf...!?
Cookie-instellingen beheren