Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Wietkweker moet verdiensten in staatskas storten

Toegevoegd: 04-02-2016, 23.35 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 40-jarige C.T. en zijn even oude vriend, beiden uit Breda, eiste de rechtbank in Middelburg vandaag een taakstraf. Ook moet het geld dat zij met een hennepkwekerij hadden verdiend worden gestort in de staatskas.


De vriendin van T. had een woning met loods in Philippine gekocht en daar zou het dus moeten gebeuren. Een nijvere politieagent, die elke dag langs de loods fietste zag diverse activiteiten die hem aan een kwekerij deden vermoeden. Toen er ook nog eens een BMW voor de deur stond waarvan hij wist dat de eigenaar een drugsverleden had, gingen alle alarmbellen rinkelen. Er werd een blokmeting door Delta gedaan, die echter niets opleverde. Er werd nog veel meer gedaan, wat evenmin iets opleverde.

Niettemin volgde er op 14 februari 2012 een inval en daarbij ontdekte de politie inderdaad een hennepkwekerij. Wel uniek: de kwekerij met ongeveer 930 planten was ondergebracht in twee trailers en de elektriciteit werd geleverd door twee aggregaten.

De eis van de officier was mede gezien de lange tijdsverloop mild: een taakstraf van zestig uur voor 'het brein' T. en veertig uur voor 'de uitvoerder' S. Het geld dat met de kwekerij zou zijn verdiend, 18.000 euro, zou door T. in de staatskas moeten worden gestort.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
leonie (8-2-2016 om 15:43)
zo zo ze pikken er toch maar weer een geldbedrag mee de staat , deze wietkweker is gepakt wegens criminele activiteiten. De staat is net zo crimineel door het verdiende geld in eigen zak te proppen wees dan zo gerechtig en verbrand het geld , dan doe je juist en dan is er gerechtigheid
Niemand (6-2-2016 om 02:35)
Dit luistert naar een onrechtmatige inval. Vandaar de lage eis! Waarschijnlijk is het OM zelf ook crimineel bezig geweest door een inval te doen zonder passend bewijs. Dit hoort niet thuis in een vrij land als Nederland. Er worden genoeg invallen gedaan(waar je niks van hoort of leest) als deze die niks opleveren en dat zorgt voor een hoop ellende bij de slachtoffers, je wordt er toch voor aangekeken, schade aan het huis en het lijkt me ook niet echt lekker wakker worden. Ik vind dan ook zelf dat mocht er geen verder bewijs zijn gevonden en er enkel aannames zijn gedaan een vrijspraak ZEER gerechtvaardigd is. En jongens hopelijk komen jullie op een andere manier uit de schulden. Misdaad loont niet.
Cerebrus (5-2-2016 om 18:48)
Oftewel, de staat is een drugsdealer.
Ad (5-2-2016 om 13:54)
Beste biggetje, De grote criminele organisatie verschuilt zich achter de kleintjes om ons het idee te geven dat wij door hen worden beschermt. Te vergelijken met de maffia maar dan veel doortrapter, zelfs zo doortrapt dat de meeste onderdanigen het niet doorzien. Ik kan uw reactie daarom best begrijpen.
yacco (5-2-2016 om 12:26)
Belachelijk,de ene kweker krijgt 162 uur taakstraf aan gaande zaak in 2012/2013,dos.styl,en hier en 40 en 60 uur,natte vingerwerk. En inderdaad de grootste criminelen zitten bij justitie zelf.
TRUUS (5-2-2016 om 12:16)
EEN LACHERTJE is dat ze betalen dat geld nooit waneer je in dit land geen in hebt om te betalen dan doe je dat toch gewoon niet die gasten lachen zich te barsten betalen wat is dat????????
Cookie-instellingen beheren