Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Politie zoekt getuigen verkeersruzie A58

Toegevoegd: 05-02-2016, 12.50 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Donderdagmiddag is een 50-jarige automobilist uit Middelburg op de A58 bedreigd door bestuurders van twee andere voertuigen. Deze probeerden hem na een inhaalmanoeuvre tot stoppen te dwingen door tegen zijn voertuig aan te rijden.


Het slachtoffer haalde omstreeks 15.46 uur met zijn rode Volvo op de A58 nabij Rilland richting Bergen op Zoom twee vrachtwagens in. Tijdens de inhaalmanoeuvre zag hij ineens een zwarte Volkswagen Golf heel dicht achter zijn voertuig rijden. Kennelijk meende deze bestuurder dat het inhalen te langzaam verliep.

Toen het slachtoffer weer aan de rechterkant van de weg reed, kwam de zwarte auto naast hem rijden en maakte tot twee maal toe een scherpe stuurbeweging naar rechts. Door uit te wijken naar de vluchtstrook voorkwam het slachtoffer een botsing. Hiermee was het incident echter nog niet voorbij. De zwarte auto ging voor de rode auto rijden en trapte hard op de rem waarna een botsing volgde.

Inmiddels had het slachtoffer al rijdend contact gezocht met de meldkamer van de politie. Onvoorzien mengde een bestuurder van een rode Fiat zich ook in het incident. Ingeklemd tussen beide voertuigen probeerden deze het slachtoffer richting de vluchtstrook te drijven, wat uiteindelijk niet is gelukt.

De zwarte Volkswagen verdween vervolgens richting Hoogerheide nadat deze de rode Volvo nog een flinke por had gegeven. De rode Fiat verdween ter hoogte van de afslag Roosendaal rechtdoor richting Halsteren. Het slachtoffer is door agenten opgevangen op de parkeerplaats van de Wouwse Tol en heeft vervolgens aangifte gedaan.

De politie is een onderzoek gestart naar deze zaak en is op zoek naar mensen die het bovenbeschreven incident hebben gezien. De kwestie begon omstreeks 15.46 uur ter hoogte van Rilland en eindigde omstreeks 15.53 uur bij de afslag Roosendaal. Mensen die meer informatie hebben kunnen dit delen met de politie via 0900 8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (8-2-2016 om 11:02)
We hebben een parrot in de auto, als er een klever is dan doe ik een ander muziek nummer aanvragen dit helpt direct ze houden ineens tientallen meters afstand maarja helaas duurt het niet lang en begint het gekleef weer om veiligheids redenen rijdt ik tegenwoordig ruim 100 over de Zeelandbrug maar ook dat is vaak te langzaam dus laatst met 140 erover maar ook dat is nog te langzaam. Aangezien ons land niet meer geregeerd word maar door zakkenvullers en graaiers mogen aso en vertegenwoordigers en bedrijven agressief zijn tegen de burgers.
Alex (8-2-2016 om 10:50)
Wij rijden 60.000km per jaar.Vrijdagmiddag reden we ter hoogte van Dwingelo op de A28 op de rechterbaan, reed politie voor ons op de linkerbaan reden auto's met een gangetje van tegen de 130 wij reden 120,kwam een vrachtwagen met busjes invoegen maar toen we in wilden voegen reed een bmw het gat dicht en de vrachtwagen ging dus gewoon naar links dus we zaten als een kat in het nauw.Toen we later achter de poltie auto reden die overigens 130km/u reed werden wij opgedrukt gekleefd door een audi rijder en wel zo erg en we konden niet naar rechts vanwege een collonne trucks. Dus ik gaf licht signalen en gebaarde tegen de agenten om door te rijden.Die a6 rijder ging ook bij hen kleven en ze deden gewoon niks, kortom het heeft geen prioriteit!
Spartan19 (7-2-2016 om 15:14)
@Veiligheidsman En vervolgens parkeert de agressor voor/achter uw voertuig, presenteert een handvuurwapen en drukt deze zonder problemen af. Geen slimme zet om te stoppen dus. Een beter idee is dat als een voertuig van voren u klem probeer te zetten is gas te geven. Zoals eerder aangegeven kenteken doorgeven en offensief gaan rijden. Desnoods ram je je eigen auto total loss, beter als het mogelijke alternatief dat uw eigen leven ten einde komt. De agressor heeft al hostile intent laten zien. Probeert de agressor u van achter van de weg de duwen en heeft u een trekhaak? Helemaal een makkie, wanneer de auto dicht achter u zit vol op de rem trappen. Trekhaak gaat door de radiator heen, vol gas geven en het koelsysteem is INOP. Stay safe!
Jan (7-2-2016 om 10:59)
Jammer dat hier minimale straffen op staan, áls de daders al gepakt worden. Verder vind ik dit aardig richting poging tot doodslag gaan.
Van leeuwen (6-2-2016 om 12:57)
Wat un klootzakken zeg bah zulke mensen zouden niet een op de weg mogen zitten met de auto gevaar voor iedere verkeersdeelnemer Ik hoop dat ze de asociale eterbakken te pakken krijgen En dat ze goed bestraft zullen worden beste man hierdoor in de vangrail kunnen belanden en dan hadden ze dan hun zin gehad een mensen leven omdat hun het leuk vinden ik kan hier zo boos om worden. Maar ik hoop dan ook dat het slachtoffer het goed maakt en van de schrik is bekomen want voor het zelfde geld had deze
Veiligheidsman (6-2-2016 om 08:52)
In zo'n situatie zou ik direct in de berm parkeren.
Cookie-instellingen beheren