Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 267 km

'75.000 euro boete voor verkoop erectiepil'

Toegevoegd: 08-02-2016, 19.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor de verkoop zonder vergunning van voedingsupplementen met daarin een stof die 'erectiebevorderend' zou werken is maandag voor de rechtbank in Middelburg tegen de 52-jarige S.W. een boete van 75.000 euro plus nog eens een zelfde bedrag voorwaardelijk geëist.


Ook zou W. het geld dat hij met zijn handel hebben verdiend, 14.671 euro, moeten worden ontnomen. Dat W. in de jaren 2011 tot en met eind 2013 in voedingssupplementen handelde, dat was toegestaan. Toen er een melding uit Finland kwam dat er 'een erectiebevorderende stof' in zat, gingen de gezondheidsbellen rinkelen en kwam er een onderzoek en was er sprake van een geneesmiddel.

Volgens de raadsvrouw van W. had hij volledig te goeder trouw gehandeld en was hij direct met de verkoop gestopt toen het hem duidelijk werd dat het door die werkzame stof in de supplementen als een geneesmiddel werd gekwalificeerd.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
repelsteeltje (9-2-2016 om 12:32)
Dat hij een boete krijgt snap ik wel , maar 75.000 euro ? Lijkt me een erg hoge straf voor zoiets ... ik begrijp de rechtspraak in Nederland niet meer ...
wim (9-2-2016 om 07:06)
Dat had de man toch moeten weten wat de samenstelling zou zijn geweest van de pil het bedrag is geen flauwe kul maar zal nog wel wat overhouden als je dat drie jaar geleverd heeft
Erik (9-2-2016 om 06:19)
Ik denk dat het diep "in de zak" graaien gaat worden voor die "stijfkop" haha
Cookie-instellingen beheren