Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 59 km

Steeds vaker incidenten verwarde personen

Toegevoegd: 09-02-2016, 22.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft ook in de regio Zeeland-West-Brabant steeds meer te maken met incidenten waarbij verwarde personen betrokken zijn. Dat blijkt uit cijfers die vanmiddag bekend zijn gemaakt.
 

Het aantal incidenten waarbij verwarde personen waren betrokken nam de afgelopen jaren landelijk gezien elk jaar toe. Onze regio laat eenzelfde beeld zien. In 2011 ging het in de regio Zeeland-West-Brabant namelijk nog om 3.354 incidenten, afgelopen jaar was dit aantal al toegenomen tot 5.390 gevallen.


Volgens de politie zeggen de cijfers niets over het aantal verwarde personen dat in ons land rondloopt. "Het gaat om een toename van het aantal registraties van incidenten en niet om een toename van het aantal verwarde personen, omdat eenzelfde persoon kan zorgen voor meerdere registraties en bij één registratie kunnen ook meerdere personen betrokken zijn, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jj (10-2-2016 om 13:20)
Tegenwoordig kan je beter asielzoeker of vluchteling zijn, die krijgen goedkopere ziektekosten, geestelijke/psychiatrische hulp en zo meer. Maar toch steeds vaker komt de gedachte ophoog en wij dan ?????? Met de "echte" vluchteling heb ik geen problemen die mensen zijn blij dat ze opgevangen worden maar de rest die klaagt en zeurt . Het gaat nog erger worden ben ik bang, meer psychiatrische patiënten op straat. De regering ziet het niet of eerder wilt het niet zien bah
Nadia (10-2-2016 om 10:56)
Jammer dat er niet aan gedacht wordt aan de grote groep verwarde mensen die het allemaal toch echt zelf in de hand hebben gehad door overmatig gebruik van alcohol en drugs. 10 Jaar lang lekker lopen feesten als puber/jong-volwassenen, de hele tijd je mik voldouwen met pillen, speed, coke en rohypnol, daar komen de mensen niet zonder schade vanaf. Maar dat mag je natuurlijk niet zeggen zeker, dat mensen ook een deel zelf verantwoordelijk zijn? Inmiddels zijn er genoeg mensen permanent in de psychiatrie en begeleid (durf ik vraagtekens bij te zetten) wonen te vinden, verwachting is dat dit nog gaat toenemen. Blijf maar korten op budgets en gooi alle verwarde mensen maar gewoon binnen de maatschappij, hebben we allemaal last van elkaar.
Vlissingen (10-2-2016 om 10:34)
En wat dacht je van het hele leven dat kunstmatig in stand gehouden wordt. Mensen zijn gecreëerd naar de wetten van de natuur, maar daar is hedendaags nog maar weinig van te zien. Vroeg of laat gaan daar gevolgen van komen.
jennie (10-2-2016 om 10:27)
je zou er wel gestoord cq verward van worden ook . alle zorg en voorzieningen zijn uitgekleed en weg bezuinigd . ook de voorheen nog 'normale ' mens weet het niet meer . vroeger ging je naar maatschappelijk werk met een vraag en werd je geholpen . degenen die nu maatschappelijke werker zijn of wat er voor door gaat weten het ook niet . met dank aan deze regering .
will (10-2-2016 om 10:23)
Mee eens AnnoNu, en R, er word veel te veel bezuinigd op geestelijke zorg, wat onmenselijk is. Eigen bijdrage moet eerst op zowiezo, dat is al 385 euro , mensen in problemen zitten ook vaak in de minima, en kunnen de kosten niet meer opbrengen. Geestelijke zorg komt nog eens een eigen bijdrage van minimaal 200 euro bij, dus... Politiek luistert toch niet.. meer zelfmoord pogingen, en meer verwarde mensen op straat, die zo hard hulp nodig hebben. Neeeee dan de vluchtelingen, die krijgen alles op een bordje... schandalig.
Ronny (10-2-2016 om 09:23)
Verwarde personen ? Al eens in de 2e kamer gekeken ?
Cookie-instellingen beheren