Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 55 km

'TBS moordenaar Peter de Blok verlengen'

Toegevoegd: 11-02-2016, 18.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs met dwangverpleging, die de 29-jarige S. B. uit Terneuzen in 2005 werd opgelegd, met twee jaar wordt verlengd. B. bracht samen met een maat op 8 december 2004 de toen 47-jarige Peter de Blok in diens woning in Reuzenhoek (Zaamslag) op gruwelijke wijze om het leven.


B. werd in juli 2005 samen met zijn tien jaar oudere maat en plaatsgenoot R. D. conform de eis veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven, respectievelijk drie jaar cel plus elk tbs met dwangverpleging.

Na een avondje stappen besloten de twee 'nog iets leuks' te gaan doen. Ze stalen een bromscooter, stalen drank en voorzagen zich van hasj en cocaïne en gingen naar de woning van De Blok. Na diverse vrolijke uren begon D. zonder enige aanleiding De Blok te stompen, te slaan en te trappen.

Tot twee keer toe smeet hij een stofzuiger op het hoofd van de toen al op de grond liggende De Blok en eindigde zijn geweld door alsnog een tv-toestel op het hoofd van de al bijna stervende De Blok te gooien. B. besloot –zoals hij vertelde – 'een einde aan het lijden' van De Blok te maken en begon in diens nek te zagen. Kort daarna overleed De Blok aan zijn verwondingen.

Een autopsie wees uit dat De Blok een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging had opgelopen.

Voor R. D. is de tbs met dwangverpleging sinds begin februari 2015 achter de rug, Hij loopt weer als vrij man rond. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- OM wil TBS moordenaar verlengen (12-02-2015)
Moordenaar ging in de fout bij TBS-verlof (06-03-2014)
OM wil verlenging TBS Terneuzenaar (20-02-2014)
'TBS dader fatale mishandeling verlengen' (10-01-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (12-2-2016 om 00:22)
Ik wil niet zeikerig overkomen maar TBS voor een psychopaat is hetzelfde als je dat je probeert een koe te leren praten. De meeste psychopaten moorden niet eens. Toch haten ze stuk voor stuk mensen. Dit type moordende psychopaat zou helemaal geen recht meer op TBS moeten krijgen maar in plaats daarvan levenslang. Dit land is geweldig als het gaat om lief zijn voor crimi´s en moordenaars. Het slappe beleid waar iedereen zich rot aan ergert. Medelijden met de dader want die is zo zielig en het slachtoffer wordt zowat vergeten. Het is in de psychiatrie namelijk algemeen bekend dat een psychopaat niet kan veranderen dus waarom die TBS!!! Het geld wat de bevolking betaald in zee gooien.
Michelle (11-2-2016 om 20:43)
Ik zou zo'n figuur niet graag tegenkomen!!!
mamathils (11-2-2016 om 20:09)
Een moordenaar zou toch nooit of te nimmer meer vrij mogen rondlopen, en dan ook nog onder invloed van drank en verdovende middelen, wat voor straffen zijn dat hier in Nederland....het is toch niet te geloven....sterkte voor de nabestaanden....
Cookie-instellingen beheren