Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 243 km

Man maanden cel in voor neersteken neef

Toegevoegd: 12-02-2016, 13.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 25-jarige Vlissinger M. B. is vrijdag  veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Hij stond voor de rechter vanwege een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, vernieling en het bedreigen van het personeel van de Huisartsenpost (HAP) in Vlissingen.
 
De straf is zwaarder dan de 8 maanden waarvan de helft voorwaardelijk die de officier van justitie had geëist. B. was op 26 juli naar het verjaardagsfeest van zijn broer in Vlissingen geweest en had zich aardig volgegoten. Na afloop van de festiviteiten kreeg hij ruzie met zijn neef en bij het daarop volgende handgemeen had B. zijn neef met een mes gestoken.
 
B. verklaarde dat zijn neef gewond zou zijn geraakt toen hij had geprobeerd het mes af te pakken, maar dat vond de rechtbank een ongeloofwaardig verhaal. De rechtbank hectte evenmin waarde aan het verweer dat er misschien een tweede mes was geweest. Op het mes waarmee gestoken was, was namelijk alleen het DNA van B. aangetroffen.
 
De gewonde neef belandde in het ziekenhuis en B. toog naar de HAP om zich daar aan een bloedende pols te laten helpen. Toen dat niet snel genoeg gebeurde, maakte hij een enorme stampij en bedreigde hij het personeel van de HAP. Ook smeet hij een stoel door een ruit.


Zie ook:
- Celstraf geëist voor steekpartij (29-01-2016)
- Onderzoek om uit de hand gelopen ruzie (26-07-2015)
Politieonderzoek in woning Vlissingen   (26-07-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (14-2-2016 om 11:23)
Ja @ K de K, dus eigenlijk gelijk de Sharia invoeren? Voor sommige zou dit de oplossing zijn, maar gelukkig leven we hier niet meer in het stenentijdperk. Hoewel de straffen wel wat omhoog mogen, misschien met enkele andere partijen in onze regering.
K de K (13-2-2016 om 04:50)
Ja geweldig hey Holland hier mag echt alles !!! Drugs en alle criminele dingen hie worden bijna niet bestraft daarom is er ook zoveel shit in Holland omdat iedereen weet je toch bijna geen straf krijgt.. In Afrika Arabie of Amerika had je voor poging tot doodslag 25 jaar cel gekregen !!! Hier leert hij niks van over 3 maanden loopt ie weer over straat tot ie weer dronken is
Zomaar iemand (12-2-2016 om 23:26)
Helemaal gelijk in Piet
piet (12-2-2016 om 14:59)
Wat een naar en onvolwassen mannetje. Hij kan beter een cola zero drinken, want alcohol lijkt nog te hoog gegrepen. ..
Cookie-instellingen beheren