Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisjes beledigen conducteur en slaan agente

Toegevoegd: 13-02-2016, 09.51 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Twee 15-jarige meisjes zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij een treinconducteur hadden beledigd en geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Bij hun aanhouding beledigden zij daarnaast ook nog eens de agenten en één van hen werd zelfs mishandeld.


Het drietal zat rond 21.30 uur in de trein van Vlissingen naar Roosendaal. Toen een treinconducteur de drie wilden controleren, werkten ze daar niet aan mee. De drie konden geen identiteitsbewijs én geen geldig vervoersbewijs laten zien. De twee jongedames scholden tijdens de controle de NS-medewerker uit. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die wachtte de jongeren op bij het station in Goes.

De twee dames, afkomstig uit Middelburg en Goes, verzetten zich bij hun aanhouding. Zij scholden de agenten uit en één van de meisjes gaf een agente een trap tegen het been. De agente kreeg ook meerdere klappen op haar hoofd. Een politiehond moest erbij komen om de jongedame rustig te krijgen.

De twee werden vervolgens ingesloten in een cel voor nader onderzoek. Een 16-jarige jongen die bij de meisjes was had ook geen identiteitsbewijs bij zich en werd daarom ook aangehouden. Volgens de politie gedroeg hij zich daarbij rustig. De jongen mocht na verhoor weer naar huis.

De treinconducteur deed aangifte van de belediging. De agente deed aangifte van belediging en mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (17-2-2016 om 14:31)
Ik sloeg ze bont en blauw als dat de mijne waren.
W. Kruit (15-2-2016 om 11:10)
@Frans, als conducteur laat je dat wel uit je hoofd. Conducteurs in Nederland hebben een (BOA) opsporingsbevoegdheid. Die kunnen ze kwijtraken als ze een misdrijf begaan. Als je die meiden (bijv.) een paar corrigerende tikken zou geven, kunnen ze aangifte doen van mishandeling. Tijdens de daarop volgende procedure wordt de opsporingsbevoegdheid opgeschort en kan je je werk niet doen. Als er een veroordeling volgt, is de kans zeer groot dat je je BOA-bevoegdheid kwijtraakt en daarmee je baan. Niet doen, dus...
wim (15-2-2016 om 07:31)
Als zulke meisjes thuis komen met dit verhaal wat ze gedaan hadden in de trein welke opvoeding hebben die dan gekregen om zoiets op die leeftijd van 17 jaar gedaan hebben wat moet daar nou van terecht komen dit is toch niet meer normaal om een agent te schoppen en te slaan ,waar gaat het naar toe met onze jeugd.
P (14-2-2016 om 13:10)
Triest dat er weer dieren aan te pas moesten komen om onze zaakjes op te knappen.
mevrouwx (14-2-2016 om 11:48)
waar het hier eigenlijk om gaat is dat je aleen met je kinderen mag praten en natuurlijk een soort straf slaan mag niet meer maar naar mijn idee en ook van de andere mensen die dit zeggen op de reacties een pak laag dat is wat ze wel nodig hebben het blijven anders monsters van meiden alen praten helpt niet wie het met mij eens is kan weer op mijn reactie reageren graag zelfs
Mieke (13-2-2016 om 23:32)
Bij dit soort berichten gaan mn haren rechtop staan, de reactie's die ik hier lees zijn erg verdeeld, sommige steken meteen de vinger naar de ouders, maar dit is niet altijd eerlijk, vaak handelen dit soort jongeren in groepen en vinden het stoer om zo te doen en ik wil helemaal niet zeggen dat het vroeger altijd beter was en dat je klappen uit moet delen. Wat er tegenwoordig mist bij heel veel jongeren dat is respect, daar moeten ze maar eens n cursus over bedenken. Ik durfde het niet in mn hoofd te halen om zo tegen volwassen mensen te doen, maar als ouder zijnde tegenwoordig mag je je kind alleen maar toespreken volgens de opvoeddeskundige, aan mn hola af en toe n schop onder dat achterwerk niks mis mee, soms nodig.
Cookie-instellingen beheren