Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt twee sportvissers met pech

Toegevoegd: 13-02-2016, 18.52 uur
Het Belgische bootje wordt naar de jachthaven van Breskens gebracht.
Het Belgische bootje wordt naar de jachthaven van Breskens gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De reddingsboten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle zijn zaterdag afzonderlijk van elkaar twee sportvisboten te hulp geschoten op de Westerschelde.


Een Belgische visser sloeg rond 14.30 uur alarm toen hij als gevolg van een elektriciteitsprobleem zijn motor niet meer aan de praat kreeg. Hij bevond zich op dat moment tussen Nieuwvliet-Bad en Groede. Nadat de man via een vriend alarm had geslagen was de KNRM na zo'n 20 minuten ter plekke. Het bootje is vervolgens naar de jachthaven in Breskens gesleept.

De reddingboot Valentijn van het station Westkapelle hielp een bootje dat motorpech had gekregen in vaargeul Het Oostgast ter hoogte van boei OG8. Nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht kon het bootje naar de haven van Vlissingen worden gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (14-2-2016 om 21:02)
Er kan altijd wat defect gaan ondanks een APK. Ik ben van mening als je de Noordzee opgaat met een kleine bootje, moet er een reserve motor naast hangen. Vroeger zag je dit veel meer 60pk hoofdmotor en een 5 tot 10pk thuiskomertje. Nu zeggen ze waarom zou je een reserve motor aanschaffen terwijl je via je lidmaatschap wordt gesleept. Voor kleine bootjes is het de ANWB op het water. Deze uitrukken zijn wel goed voor de KNRM zo blijft de bemanning getraind.
cock (14-2-2016 om 16:22)
Space Fish, lading gecontroleerd ?
PW (14-2-2016 om 07:19)
APK o.i.d. geen verkeerd idee. KNRM is in principe een vrijwillegersorganisatie welke wordt gefinancierd uit schenkingen en giften, dus 'de gemeenschap' kost dit geen cent. Doneren mag natuurlijk wel, zie site KNRM
Jose (13-2-2016 om 19:19)
Linke soep om een vissersbootje op sleeptouw te nemen. Voordat de mannen/vrouwen van de KNRM het in de gaten hebben slepen ze kilo's heroine aan land.
Bumper: (13-2-2016 om 19:11)
wordt het geen tijd dat die noten dopjes een APK ondergaan voordat ze zich op zee e/d begeven, want het is de laatste tijd schering en inslag met dit spul. Als die slimmerik eens een paar lange startkabels mee had genomen, dan had zijn collega hem zo kunnen starten. en de gemeenschap draait hier weer voor op zeker. Bumper:
Cookie-instellingen beheren