Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Eigenaar café Middelburg woedend na controle

Toegevoegd: 14-02-2016, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaar van café Ut Babbelaèrtje in Middelburg is woedend nu de gemeente zaterdag samen met allerlei andere instanties zijn zaak grondig heeft gecontroleerd. Hij voelt zich schandalig behandeld: "Als een crimineel, als een terrorist".


Het café aan de Vlasmarkt werd 's avonds bezocht door medewerkers van onder meer de Belastingdienst, de douane, de gemeente en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Volgens de eigenaar van het café kwamen 14 man zijn zaak binnen. "Met alles er op en er aan: petjes op, badges bij, oortjes in. Alsof je verzeild bent geraakt in een slechte B-film", zo is te lezen op de facebookpagina van de horecagelegenheid.

Er werd onder meer gecontroleerd op het naleven van de afgegeven vergunningen. Tijdens het onderzoek zouden enkele overtredingen zijn geconstateerd maar die waren niet dusdanig ernstig dat de zaak moest worden gesloten. Volgens de café-eigenaar hebben de controleurs aangegeven dat hij in overtreding was omdat zijn vrouw niet ook in de zaak aanwezig was. "Mijn vrouw wachtte op de oppas die verlaat was. Willen ze dan dat we ons kind van 8 alleen thuis achterlaten?".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@tantetruus (18-2-2016 om 15:30)
Ik vind u wel verdacht veel op de hoogte van de activiteiten rondom dit verhaal.... Tot aan de DNA van de kat en het geluidsoverlast... U kunt zelfs in de tuin van het desbetreffende pand kijken! Misschien kan de eigenaar bij u terug voor meer informatie? Misschien ligt bij dit verhaal de waarheid in het midden en doet schijn bedriegen, zowel positief als negatief voor beide partijen. @Max, je hebt het over "handen uit de mouwen te steken, en doen" is dit niet precies wat er is gebeurt door de overheid, maar dat is dan weer niet goed. Maarja, als ze niets doen is het ook weer niet goed.....
100%zeeuws (15-2-2016 om 23:03)
je had om te beginnen ook zelf thuis op de oppas kunnen wachten.....degene met de papieren hoort in de zaak
Zuid Bevelandse (15-2-2016 om 14:40)
Beste PE Of het terecht is of niet dat u controle krijgt, maakt mij verder niet uit. Maar u zegt het al zelf schrappen in je eigen kosten, nou dat wordt bij de overheid al jaren gedaan. Ik weet uit eigen ervaring dat controles zo'n beetje een zeldzaamheid geworden zijn. Want dat kost nl ook geld. en veel ook. En mankracht en dat is ook sterk verminderd. De reden waarom u gecontroleerd bent weet ik niet. Daar ga ik ook niet over speculeren, maar ga aub geen ambtenaren aanvallen, want dat is stigmatiserend. U wilt immers ook niet dat iedere horecahouder gezien wordt als crimineel. Maar ik neem aan dat u heel goed weet dat er in de horeca veel dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.
Kees (15-2-2016 om 13:45)
Als je niets te verbergen hebt, dan is er niets aan de hand. Instanties gaan nooit zomaar lukraak een café of andere gebouwen naar binnen.
PE (15-2-2016 om 12:50)
Beste Hartige Kees, ik weet niet of ze jou al eens staande hebben gehouden terwijl je niets gedaan had? Ik wel. Erg intimiderend en onbeschoft alsof je i.d.d. de grootste terrorist of crimineel bent. En nee ik had geen boete en mocht na alle machtsvertoon verder. Ze doen gewoon hun werk, hou toch op. Om bij de overheids stelling te blijven, Iemand met een beetje normen en waarden en denkvermogen gaat zo niet met zijn burgers om. Ik walg ondertussen van elke controle want het gaat niet om fouten die burgers maken, criminelen etc. maar het geld. En bezuinigen betekend niet dit soort acties houden, maar schrappen in je eigen kosten. Ik doe enkel mijn werk is dan een domme opmerking.
ikke (15-2-2016 om 12:44)
Deze mensen komen niet zomaar. T-is maar dat je het weet.
Cookie-instellingen beheren