Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Slachtoffer vastgebonden bij overval Hoek

Toegevoegd: 15-02-2016, 07.23 uur - Update: 15-02-2016, 13.43 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - In de Noordstraat in Hoek is zondagmiddag rond 18.15 uur een woningoverval gepleegd. Daarbij is een slachtoffer vastgebonden. De vier vermoedelijke daders zijn in België aangehouden. Dat heeft de politie vannacht bekend gemaakt.


De politie had de vier eerder op de dag al gecontroleerd omdat zij zich verdacht gedroegen. “Omdat wij op dat moment geen concrete verdenking tegen deze mannen hadden, mochten zij hun weg weer vervolgen. We hebben wel hun persoonsgegevens en de gegevens van de auto vastgelegd. De mannen verklaarden dat zij onderweg naar Zaventem waren om een vriend naar het vliegveld te brengen. We hebben daarom de auto naar de grens begeleid”, aldus de politie.

Toen later bleek dat de mannen mogelijk betrokken waren geweest bij de overval, werd de Belgische politie gevraagd naar de auto en de mannen uit te kijken. In de loop van de avond konden de vier in België worden aangehouden. Ze zitten daar vast. “De verdachten zullen aan Nederland worden uitgeleverd en zodra zij hier zijn door de recherche worden gehoord over de overval”, aldus de politie.

Volgens de politie hebben de daders bij de overval sieraden buitgemaakt. De technische recherche heeft in de woning sporenonderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook zijn enkele bewijsstukken in beslag genomen.

Het slachtoffer van de overval is volgens de politie geschrokken, maar hij is verder ongedeerd gebleven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (15-2-2016 om 15:48)
@Teneuzenaar Je opmeriking raakt kant nog wal! Er staat nergens dat het hier om belgen of wat dan ook ging. Dus uw grenzen dicht opmerking slaat werkelijk nergens op!
Terneuzenaar (15-2-2016 om 12:02)
@super, ik zie liever de grenzen dicht.
super (15-2-2016 om 09:23)
goed werk..zo zie je maar weer, die politie doet ook goed werk... door op te letten...liefst op dit soort figuren... ipv 90€ +9 adm koston voor een kleinigheidje.
Cookie-instellingen beheren