Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Twee hennepkwekerijen Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 17-02-2016, 15.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag in Zeeuws-Vlaanderen twee hennepkwekerijen ontdekt. Dat gebeurde in woningen aan de Jan Steenstraat in Oostburg en de Gildestraat in Sluiskil.


In Sluiskil werden op een zolder ruim 100 hennepplanten en een kweekinstallatie aangetroffen. De bewoner is aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hier is hij ingesloten. De man heeft inmiddels te horen gekregen dat hij langer vast blijft zitten.

De kwekerij in Oostburg bestond uit zo'n 150 planten en was gevestigd op de eerste verdieping van een woning. Hier werden twee kweekruimtes aangetroffen. Agenten hielden ter plekke drie mannen uit Oss (32, 35 en 47 jaar) en een 38-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aan.

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Hierbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren