Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 85 km

Voorwaardelijke celstraf voor misbruik

Toegevoegd: 18-02-2016, 18.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 62-jarige J. van H. uit Vlissingen is donderdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden geëist. Ook zou hij onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan en moet hij worden behandeld.


Van H. wordt er (formeel) van verdacht vanaf 2005 acht jaar lang zijn zwakbegaafde zus seksueel te hebben misbruikt. Tijdens de behandeling van de zaak zei Van H. het zich allemaal niet meer te kunnen herinneren. Wel erkende hij seks met zijn zus te hebben gehad. Maar die misdrijven waren in 2005 na twintig jaar al verjaard, dus dat had voor Van V. geen strafrechtelijke gevolgen. In totaal zou Van H. zich dus zeker 28 jaar aan zijn zus hebben vergrepen.

Volgens verklaringen van de zus zou het seksueel misbruik zijn begonnen toen ze nog een jong meisje was. Waar het allemaal gebeurde en wanneer kon ze - zo bleek uit de verklaringen - niet meer produceren. Ze had op diverse plaatsen gewoond en dat maakte het er voor haar ook niet makkelijker op.

Voor alle verklaringen die zijn zus had afgelegd had Van H. maar één opmerking: ,,er klopt geen reet van''. De achtergrond van Van H. was ook niet bijster vrolijk: op zijn derde jaar naar een internaat, een gezin met negen kinderen waarvan de vader de boel terroriseerde, kinderen uit huis werden geplaatst en de kinderen seksueel werden misbruikt. ,,Niks bijzonders, dat deed iedereen zo'n beetje in de wijk waarin we in Tilburg woonden'', zei Van H. Ook Van H. zou seksueel zijn misbruikt. Wel niet door zijn vader, maar door de paters in het internaat waar hij verbleef. ,,Een bijzondere zaak'', stelde de raadsman van Van H., R. Aerts, vast. ,,Zowel broer als zus zijn zwakbegaafd.

Wanneer en waar de feiten zouden zijn gepleegd is niet goed onderzocht en bovendien is het heel goed mogelijk dat de zus - door haar stoornis - zich in haar eigen wereld van een vierjarig kind terugtrekt en dat projecteert op mijn cliënt.'' De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (19-2-2016 om 14:43)
Hij weet het verschil niet tussen goed en kwaad door zijn eigen jeugd.. Bah.. Opsluiten en nooit meer loslaten. Enge man..
truus (19-2-2016 om 12:15)
voor mij mogen ze die kerel een behandeling geven met 2 straatstenen
w (19-2-2016 om 06:06)
wat een rot land hier mag je alles deze gek moet de gevangenis straf voor meer dan 100 jaar zijn maar de rechters vinden alles best ook de openbaar van justitie ik heb ook een lichte verstandelijke beperking en er word veel misbruik gemaakt van me goede bedoelingen
omg (18-2-2016 om 23:33)
zo vind u deze straf niet te zwaar ? wat een land…..
anja (18-2-2016 om 20:20)
nogmaals een bericht over dit artikel is ook niet gek dat zo een jonge vrouw op een 4 jarige niveau zich terug trekt ze heeft immers een beperking en er is haar onrecht aangedaan dit is om haar zelf te beschermen en door dat gebeuren is het verergert. bij normale mensen heeft dit al een impact dus laar staan met een beperking dan kan dat vroeger ook al als normaal gevonden worden door haar broer hij wist niet anders dan zou je toch je eigen zus die zo beperkt is niet ten prooi geven aan andere mannen . zo gehandicapt is hij dan niet hij weet heel goed waar hij mee bezig was laat hem maar eens goed nakijken.
Cookie-instellingen beheren