Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling voor webcamfoto's meisjes

Toegevoegd: 25-02-2016, 14.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 28-jarige M. de R. uit Tholen veroordeeld omdat hij meisjes had verleid om voor de webcam uit de kleren te gaan.


De man kreeg een taakstraf van 240 uur, een celstraf van vier maanden waarvan 104 dagen voorwaardelijk en het betalen van elfhonderd schadevergoeding opgelegd. Ook moet hij tweeduizend euro storten in het fonds Defence for Children. De straf valt voor De R. lager uit dan de eis, die een onvoorwaardelijke celstraf had gevorderd.

De Tholenaar zat niet lekker in zijn vel, kroop achter zijn pc en kreeg enkele Belgische meisjes zover dat zij voor de webcam voor hem uit de kleren gingen. Bij een van de meisjes verzocht De R. om nog meer naaktfoto's. Zo niet, dan zou hij haar eerdere foto's op internet plaatsen.

In plaats van foto's te sturen stapte ze naar de politie en kreeg De R. op 16 juli 2012 bezoek van de politie. Die trof ook nog eens ongeveer honderd afbeeldingen met kinderpornografisch materiaal aan.

Zie ook:
- Tholenaar voor rechter om naaktfoto's meisjes (11-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-2-2016 om 07:45)
Weer zo'n persoon die niet normaal is gezien zijn verleden waar hij voor gestraft word wat brengt de computer die misbruikt kan worden toch veel ellende mee zoiets zou gewoon niet mogelijk moeten zijn ,maar helaas dat brengt onze moderne wereld met zich mee waar wij in leven ,als je 28 jaar ben zou der glad geen tijd voor moeten zijn om zulke praktijken aan deel te nemen hij moest een baan kunnen krijgen van vele uren per dag en liefst 7 dagen in de week.
Henk (25-2-2016 om 16:17)
Dat deze dader 'niet lekker in zijn vel' zat is mij wel duidelijk, maar waarom al dit soort nonsens overwegingen mee moet tellen in de strafmaat, is mij niet duidelijk !
misantroop (25-2-2016 om 15:11)
In vergelijking met deze verdachte kwam de Tholenaar die met 4x te veel alcohol in zijn bloed achter het stuur kroop, twee auto's beschadigde en tweemaal op agenten inreed er dus genadig af. Zie elders op deze site. Weet oom agent meteen waar de prioriteit van de politiek correcte rechter ligt. En vergelijk dan het karige salaris van diezelfde agent eens met de vergoeding die ex-commissaris (!) Welten krijgt voor z'n adviesfunctie waarvan niemand weet wat die precies inhoudt... Het predicaat 'bananenrepubliek' is voor dit miezerige landje nog te veel eer.
Cookie-instellingen beheren