Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 79 km

Man veroordeeld voor verkrachten jongen

Toegevoegd: 25-02-2016, 14.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 75-jarige Middelburger A. D. is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld voor het misbruiken van een minderjarige jongen.


D. kreeg een een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan een derde deel voorwaardelijk opgelegd. Er geldt een proeftijd van drie jaar en bovendien moet D. een schadevergoeding van 3.000 euro betalen. Ook moet hij zich laten behandelen.

D. had de jongen vanaf maar 2001 vier jaar lang seksueel misbruikt. Ook had hij de jongen verkracht. De jongen was toen het misbruik begon 12 jaar. Dat het misbruik enkele jaren daarvoor al was begonnen achtte de rechtbank niet bewezen.

Het misbruik vond meestal plaats wanneer de jongen door zijn thuissituatie in het weekend bij D. moest slapen. D. werd al eerder voor een zedendelict veroordeeld. In 1989 kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd.

Zie ook:
- 75-Jarige voor rechter vanwege misbruik jongen (11-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (26-2-2016 om 13:49)
Sorry? Maar de thuissituatie van deze jongeman heeft hier weinig tot niks mee te maken! Hoe je het ook went of keert een kind hoort zich veilig te voelen bij een volwassen. Volwassenen die aan kinderen zitten zijn idd ziek. Ze maken je geestelijk en lichamelijk kapot. Heel veel sterkte voor zijn slachtoffers en hun familie deze smet draag je je hele leven mee.
wim (26-2-2016 om 07:34)
Ben je daarom nu 75 jaar geworden viezerik je moest je eigen schamen wat ben je erg ziek man laat je eigen helpen want gevangenis straf geld niet voor zulke mensen dat is de enige oplossing die er is ,ik hoop dat de jongen niets negatief overhoud want dat zou erg zijn
W. Kruit (26-2-2016 om 01:29)
@Y, uiteraard ben ik het met je eens. Fysiek geweld lost niets op. Maar ik denk niet dat er ooit een pedosexueel genezen uit een TBS-kliniek gekomen. De recidieve bij deze gevallen blijkt buitengewoon hoog te zijn, zoals bij deze man blijkt. Fysiek geweld is niet de oplossing, maar 10 maanden onvoorwaardelijk is wel het andere uiterste. Van die 10 maanden gaan nog ruim 3 maanden af "wegens goed gedrag" plus de tijd in voorarrest doorgebracht. Alles bij elkaar opgeteld, loopt hij met een half jaartje weer vrolijk rond. En dan heb ik het nog niet eens over proefverlof enzo...
A (25-2-2016 om 23:44)
Michelle, in de thuissituatie van die jongen ging het opzich wel goed hoor....liefdevolle ouders. Het staat er een beetje cru op. Maar iedere puber schopt tegen dingen aan he. Y volgens mij is het verhaal heel duidelijk en weten we allemaal waar we over praten. De dader heeft zelf alles bekend zials je kon lezen. Wat er is gebeurd valt nooit en te nimmer goed te praten. En ja klopt die man ziek maar moeten vele daar slachtoffer van worden dan. Hans: jou reactie snap ik helemaal niet....klopt die man is ziek en goed ziek ook. En ja die moet je beschermen tegen zichzelf mee eens. En ja castreren goeie oplossing. Maar hem niet opsluiten....denk jezelf de slachtoffers hebben levenslang..zitten hun hele leven opgesloten met trauma.
hans (25-2-2016 om 21:18)
die man is ziek laat hem castreren en beschermen tegen zich zelf want hij kan er niks tegen doen en een straf helpt en zieke mensen sluit je niet op mvg hans
Adriaan (25-2-2016 om 20:30)
De oplossing voor deze viezerik is veel gemakkelijker ; gewoon in de gevangenis vertellen waarom hij daar zit , los het probleem vanzelf op !! Komt nooit meer leven buiten . pedo's en verkrachters is in het criminele wereldje het ergste volk wat er is !! Die helpen ze wel een handje
Cookie-instellingen beheren