Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Man langer vast voor poging doodslag

Toegevoegd: 01-03-2016, 17.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De twintigjarige R. van den H. uit Heusden, die wordt verdacht van poging doodslag plus mishandeling, blijft vooralsnog tot zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld achter de tralies. De rechtbank in Middelburg heeft dat dinsdag in een zogeheten pro forma-behandeling beslist.


In de nacht van 29 november vorig jaar hadden Van den H. en zijn vriend zich in een café aan de Nieuwstraat in Hulst kennelijk nogal misdragen, want ze werden het café uitgezet. Eenmaal buiten vond de vriend van Van den H. het nodig om de trui van een vrouw kapot te trekken en haar enkele klappen te verkopen.

Op hun route naar een volgende kroeg deelden ze enkele voorbijgangers een kopstoot uit. Ze mochten het café niet binnen, ze zorgden voor de nodige stennis en zonder enige aanleiding pakte Van den H. een mes en staak ermee een 30-jarige man uit Westdorpe in diens keel. Vervolgens kreeg Van den H. wat rake klappen en trappen en raakte enige tijd bewusteloos.

Volgens de raadsman van Van den H. weet zijn cliënt zich van het hele gebeuren door overmatig drankgebruik en de bewusteloze toestand waarin hij enige tijd verkeerde zich niets van de gebeurtenissen te herinneren. De zaak tegen Van den H. wordt op 30 mei inhoudelijk behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (2-3-2016 om 12:06)
Ben benieuwd, ze kunnen hem natuurlijk een pilsje aanbieden en tegen hem zeggen dat hij voortaan braaf moet zijn. Straffen stellen hier toch niets voor!
kees (2-3-2016 om 08:08)
Als je niet tegen drank kan dan moet je niet drinken. dit is gewoon tuig wat opgeruimd moet worden voordat het nog erger wordt.
Cookie-instellingen beheren