Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 79 km

OM eist 30 maanden cel voor verkrachting

Toegevoegd: 02-03-2016, 19.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het verhaal dat de inmiddels ex-partner van de 35-jarige A. van V. loog er niet om: ze was door hem bruut verkracht, had haar keel dichtgeknepen waardoor ze bijna stikte. Verder waren er verklaringen dat Van V. 24/7 onder invloed van drank was en vervolgens geen seks wilde, maar eiste.


Woensdag hoorde Van V. voor die verkrachting en poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel een celstraf van dertig maanden en het betalen van vierduizend euro schadevergoeding tegen zich eisen. Volgens de verklaringen van de vrouw was het op 5 september 2013 weer eens zover. Van V. had te diep in het glas gekeken en eiste seks. De vriendin had daar geen trek in en ging naar bed.

Van V. vertrok, kwam terug en trok de al in bed liggende vrouw de kleren van het lijf. Vervolgens werd zij bij de keel gegrepen, kreeg ze een knie en elleboog in haar buik en werd ze verkracht. De vrouw wist de woning te ontvluchten en belde in blinde paniek bij de buren. Die belden de politie, die negen maanden later pas voor het eerst Van V. ging verhoren.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Van V. zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij had geslapen en meer niet. "Bewezen", vond de officier van justitie, die naast de enkele verklaring van de vrouw steunbewijs vond in de verklaring van de buren. En daar vond hij de advocaat van Van V., B. Vader recht tegenover zich. "Wat er door de buren wordt verklaard is van horen zeggen en dat kan dus niet als steunbewijs worden aangevoerd", stelde hij.

"Dronken? Ook dat is van horen zeggen en al die blauwe plekken die de ex zou hebben opgelopen? Welnu, die zijn niet door de forensische onderzoekers geconstateerd. Geen enkel steunbewijs dus." En dus concludeerde Vader dat Van V. moest worden vrijgesproken. Verder merkte hij op dat de vrouw al langer bezig was om Van V. te verlaten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren