Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 174 km

Man onwel op Belgisch schip

Toegevoegd: 03-03-2016, 11.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De bemanning van de reddingboot Zeemanshoop heeft woensdagavond een opvarende van een Belgisch onderzoeksvaartuig gehaald. De man was onwel geworden op zee.


De man voelde zich al enkele uren niet goed, maar het lukte het onderzoeksvaartuig door de sterke wind niet om terug te varen naar de haven van Zeebrugge. Daarom nam de bemanning contact op met de Radio Medische Dienst (RMD). Via die medische dienst van de KNRM kan de kapitein van een schip kosteloos een arts via de radio om advies vragen.

De dienstdoende dokter van de RMD gaf het advies om de persoon zo snel als mogelijk naar de kant te brengen, waarna de Nederlandse Kustwacht de reddingboot Zeemanshoop heeft gealarmeerd. Eenmaal aangekomen constateerden de reddingswerkers dat de golven te hoog zijn om de patiënt van het schip te halen.

Korte tijd later waren de golven iets gekalmeerd en kon de onderzoeker worden meegenomen. In de buitenhaven in Vlissingen is de patiënt overgedragen aan ambulancepersoneel. Wat de opvarende van het onderzoeksvoertuig precies mankeerde is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren