Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor misbruik zwakbegaafde zus

Toegevoegd: 03-03-2016, 17.11 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 62-jarige J. van H. uit Vlissingen die ervan werd verdacht van 2005 tot eind 2012 zijn zwakbegaafde zus seksueel te hebben misbruikt wegens gebrek aan overtuiging vrijgesproken.


Tegen Van H. was vijf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en behandeling geëist. Volgens Van H. was alles wat zijn zus had verklaard gelogen. Wel bekende hij tijdens de behandeling van de zaak seks met haar te hebben gehad, maar die feiten waren ruimschoots verjaard.

De rechtbank kwam tot vrijspraak omdat de verklaringen van de zus geen helderheid gaven over waar en wanneer het seksueel misbruik had plaatsgevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (4-3-2016 om 08:38)
Ik vind de reacties allemaal heel vreemd hier onder. Tuurlijk is het triest als die man daadwerkelijk zijn gehandicapte zus misbruikt heeft. Maar t zou heel goed kunnen dat deze zus echt alles verzonnen heeft, 't is tenslotte een vrouw met een beperking. Die rechters kunnen toch niet klakkeloos het verhaal van zus aannemen? Of zie ik het nou verkeerd?
anja (3-3-2016 om 20:15)
Wat een uitspraak de rechter moet voor de zwakkere op komen zo kan hij weer zijn gang gaan het is ongezond zo een persoon de maatschappij in te laten gaan. een verbod lees ik nergens moet j zijn zus niet beschermen tegen zo een lul sorry voor mijn woorden . Ze zijn hier te soft in Nederland
Ongelofelijk (3-3-2016 om 18:06)
"Vrijspaak wegens gebrek aan overtuiging" Ongelofelijk. Hij doet het voorkomen dat zijn zus "alles bij elkaar liegt" maar geeft wel toe seks met haar gehad te hebben "maar dat is verjaart" Hoezo berekenend? Hij weet ook wel dat ze hem daar (HELAAS) niet meer op kunnen pakken. Nee, in mijn ogen is dat een eng vies mannetje. Misbruik maken van iemand met een beperking en ook nog eens incest. Van dit soort "beesten" wordt ik echt kotsmisselijk. Als je met je behoeftes in de knoop zit, "help dan jezelf" of ga naar een prostituee. Maar blijf van zwakbegaafden en familie af! BAH :-(
Mevr.;E Saas (3-3-2016 om 17:51)
Dit is diep triest. Het zeg genoeg, deze '' mensen '' verdienen onze bescherming. En was hij ook '' geestelijk '' zwakbegaafd. De rechtspraak moet hier duidelijk veranderen.
Cookie-instellingen beheren