Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man betaalt met vals geld in Goes

Toegevoegd: 06-03-2016, 19.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Zondagmorgen vroeg is op de Blaauwe Steen in Goes een jongeman aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid een vals biljet van vijftig euro had uitgegeven.


De politie kreeg rond 02.45 uur hiervan een melding. Een horecaportier overhandigde aan de agenten het vals bankbiljet en wees de jongeman aan, die hiermee wilde afrekenen. De 18-jarige inwoner uit Kapelle werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Het bankbiljet werd in beslag genomen.

De Kapellenaar werd zondagmorgen verhoord en mocht zondagmiddag het cellencomplex verlaten nadat hij van de officier van Justitie een boete van 225 euro had gekregen. Het valse bankbiljet wordt ter beschikking gesteld van de Nederlandse Bank.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (9-3-2016 om 15:16)
Goed dat de boete niet direct is betaald en dat er tevens een klacht is ingediend tegen deze gang van zaken. De helft van de politie weet zelf niet hoe zij zich aan de procedureregels moeten houden. Ze zijn alleen bezig met scoren zodat ze straks weer met cijfertjes kunnen strooien dat ze zoveel zaken hebben opgelost. Prutsers zijn het hier in Zeeland en vooral in Goes. Schenden regelmatig de rechten en zelfs de privacy van burgers. Het woord integriteit kennen ze niet op het bureau Goes.
Jan (8-3-2016 om 22:58)
Top Maria, je verhaal maakt alles veel duidelijker en voorkomt een hoop cowboy verhalen. Een ding is zeker, je bent een ervaring rijker en een illusie armer.
Maria (8-3-2016 om 16:08)
Franky bedankt, we hebben veel aan je reacties. Ik heb inmiddels wel een klacht via internet ingediend bij de politie over de gang van zaken. De boete is nog niet betaald, zal eerdaags wel in de bus zitten. Vanmorgen zei iemand hierover, dat je een bekeuring altijd eerst moet betalen en je daarna in beroep kunt gaan. Ik zoek dit nog even na. Het gebeuren heeft wel de nodige impact op ons gezin, in het bijzonder op mijn zoon.
iemand (8-3-2016 om 15:52)
Ze moeten dit probleem bij de bron aanpakken en niet bij de loop jongens hetzelfde geld voor drugs.. maar goed daar is onze politie veel te dom en te soft voor ( kapot bezuinigd criminelen hebben vrij spel ( behalve de kleine jongens die je op het nieuws voorbij ziet komen) De grote jongens lopen nog steeds vrij rond en kunnen alles maken wat zij ook maar willen.
Vlissingen (7-3-2016 om 20:22)
Altijd in beroep gaan. Officieren zullen je nooit vrijspreken, rechters heb je meer aan in dit land.
Franky (7-3-2016 om 16:29)
@ Torentijd, Ik lees nu pas je reactie, maar ik geef je wel een paar kanttekeningen mee. Als je staande en zeker wanneer je aangehouden wordt krijg je in der daad niet de tijd om afscheid te nemen van je vrienden, dat is normaal en logisch. Aangezien je in verzekering bent gesteld zal men altijd vinger afdrukken van je afnemen, waarschijnlijk digitaal gebeurd. Niet gevraagd om een pro deo advocaat? Zit je misschien wel een aantal uur langer vast, maar dat kan je wel een hoop ellende schelen.
Cookie-instellingen beheren