Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 48 km

Gestolen auto teruggevonden, dief opgepakt

Toegevoegd: 09-03-2016, 15.57 uur - Update: 09-03-2016, 20.11 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft de auto teruggevonden die in de nacht van zondag op maandag werd gestolen bij een woninginbraak in Goes.
 
De inbraak vond plaats bij het Gerbrandyhof. De auto, een zwarte Chrysler PT Cruiser, werd door de politie elders in het land teruggevonden. Er is een verdachte aangehouden. De auto gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.


De auto werd dinsdag in de buurt van Port Zélande op de N57 herkend door een ANPR-camera, een camera die kentekens scant en opzoekt in een database. Politiewagens namen hierop strategische posities in en zetten de achtervolging in. Bij Hellevoetsluis kon het voertuig aan de kant worden gezet.

Van alle in Nederland gestolen personenauto's komt volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit jaarlijks zo'n 30 tot 40 procent terug bij de eigenaar. Elk jaar worden in ons lans zo'n 11.000 personenauto's gestolen. Daarmee bedraagt de schade elk jaar opnieuw zo'n 150 miljoen euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-3-2016 om 06:42)
Gefeliciteerd met de terug gevonden auto die gestolen is geweest, toch weer een mooi prestige van de politie.
Kees (9-3-2016 om 21:24)
Komplimenten
Cookie-instellingen beheren