Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Softdrugsdealer aangehouden in Middelburg

Toegevoegd: 10-03-2016, 08.20 uur - Update: 10-03-2016, 09.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een gerichte controleactie in Middelburg heeft de politie woensdag een drugsdealer aangehouden. Dat meldt de politie.


De politie controleerde 's middags en 's avonds onder andere gericht om woninginbraken te voorkomen. Motorrijders, bikers, opvallende en onopvallende eenheden gingen op pad om controles uit te voeren. De politie maakte ook van de gelegenheid gebruik om preventie-advies te geven.

"We troffen verschillende interessante zaken aan", zo schrijft de politie. Zo werd op de Walensingel een 25-jarige softdrugsdealer uit Breda betrapt die 15 zakjes hennep bij zich had. Toen agenten de papieren van de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, controleerden roken zij de hun welbekende hennepgeur uit de auto komen. Hierop hebben zij de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd.

De man overhandigde de agenten een gripzakje met hennep. Op basis van hun bevoegdheden binnen de Opiumwetgeving hebben de agenten de man gefouilleerd en uit zijn zakken kwamen nog eens veertien gripzakjes met hennep en een mes. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Bij een controle van de 24-jarige Middelburgse bijrijdster van de man troffen de agenten nog een mes aan en een busje pepperspray. Alle verboden wapens en drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De man wordt donderdag verder gehoord over de zaak, de vrouw deed afstand van de goederen. Zij is niet aangehouden. Door de agenten is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
haatdietroep (11-3-2016 om 13:27)
Jac, De discussie of het onderwerp is dit keer geen alcohol maar zoals altijd wordt deze vergelijking gemaakt. Zo heb ik me jaren met een kluitje in het riet laten sturen de eeuwige dooddoener zelfs in eerste instantie door de hulpverlening ,vergeet ook niet de criminaliteit die omgaat in dit wereldje en de liquidaties inherent aan deze 'softdrug". Idd voor beiden geldt dat onjuist gebruik niet goed is maar vergeten wordt dat het THC gehalte tegenwoordig ongeveer gelijk is aan dat van harddrugs wat ook niet gelegaliseerd wordt .
Jac (10-3-2016 om 20:09)
Gelukkig maar dat de (legale)alcohol geen levens kapot maakt van mensen... en de daarbij behorende gezinnen. pfff..... Je zal altijd wel mensen hebben en houden die ergens verslaaft aan zijn. Dan kun je alles wel gaan verbieden. Hele volksstammen zijn gewoon recreatieve gebruikers die totaal geen last van verslaving hebben. Toegeven, erg naar als net jouw kind/ familielid wel 1 van de verslaafde is, sterkte aan deze.
haatdietroep (10-3-2016 om 14:54)
Heb een kind die verslaafd is geraakt een deze rommel,neem het dit soort jongens niet eens kwalijk maar de overheid die bakken met geld verdiend heeft door de belasting op dat spul in de shops wel.Heel scheef dit gedoogbeleid en jammer genoeg is mijn kind niet de enige.Heb leuke kinderen zien veranderen in afgestompte crimineeltjes om maar aan dat spul te komen en dan nog beweren dat het ongevaarlijk is,waarom dan deze jongen oppakken? Heb me werkelijk sufgeknokt voor mijn kind maar er is veel kapot ook in zijn hersenen.
Vlissinger (10-3-2016 om 12:45)
@Nina, ga eens een middagje voor een beetje oriëntatie en inlichtingen naar de afdeling verslavingszorg bij Imergis in Kloetingen of ga in gesprek met de bewoners van het Witte Huis in Vlissingen, ben benieuwd of u dan nog steeds voor legalisering van die rotzooi bent.
Nina (10-3-2016 om 12:27)
Belachelijk hysterisch gedoe steeds met die wiet, als mensen het mogen roken moeten er ook mensen zijn die het verkopen en die het kweken. Legaliseren die hap want deze situatie is hypocriet
Guus (10-3-2016 om 10:31)
En nu graag geen werkstraf van 4 uur en geen boete van €25,00 Gewoon zeggen: misdrijf, minimaal één jaar gevangenisstraf, tenlotte helpen ze anderen in de ellende. Daarnaast mag gesteld worden, dat ze dit al en tijd doen en over de inkomsten geen belasting hebben betaald, ook dit graag innen met een flinke rente. Het wordt tijd voor het stellen van een voorbeeld en het afschaffen van het gammele gedoogbeleid.
Cookie-instellingen beheren