Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 223 km

Waarschuwing voor incassobureau

Toegevoegd: 10-03-2016, 17.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een frauduleus incassobureau. Volgens de politie zijn bij verschillende overheidsinstanties op Walcheren meldingen binnengekomen over het bureau. Dat zou bankgegevens proberen los te peuteren van mensen.


"Medewerkers van het frauduleuze incassobureau doen zich voor als een officieel erkend incassobureau, maar dit is niet het geval. Er komen meldingen binnen van mensen die gebeld worden door iemand met een buitenlands accent en er wordt gevraagd of een bepaalde persoon op hun adres woont. Als dat zo is worden deze betrokkenen gevraagd om een 088-nummer te bellen", aldus een politiewoordvoerder.

Wanneer betrokkenen het nummer bellen krijgen ze een Nederlands gesproken bandje te horen waarop gevraagd wordt om vast de bankgegevens bij de hand te houden. "De wachttijd is vaak langer dan tien minuten, dus de meeste mensen haken dan af, maar er zullen ook mensen zijn die wel afwachten en hun gegevens doorgeven", aldus de woordvoerder.

"Ons advies is om hier niet op in te gaan en zeer terughoudend te zijn in het telefonisch doorgeven van uw bankgegevens. Dit kan een vorm van internetfraude zijn waardoor mensen onbevoegd aan uw geld kunnen komen", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lia (13-3-2016 om 00:48)
Ook hier geld..........klik weg... hang op......bel de politie
W. Kruit (12-3-2016 om 11:10)
Even een open deur intrappen: dit is, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, geen incassobureau, maar (weer) een criminele bende die een nieuwe manier hebben uitgedokterd om naïeve mensen hun bankgegevens te laten ophoesten. Soort van phishing, maar dan via de telefoon. Niet intrappen maar ophangen. Leuk idee, tijdens die wachttijd van 10 minuten een scheidsrechtersfluit te pakken en ze, zodra de persoon weer aan de telefoon hangt, de rest van de dag een piep in zijn oren te bezorgen. The Empire Strikes Back!! Wel zèlf even de vingertjes in de oortjes doen...
Peter (11-3-2016 om 00:00)
Hallo, incasso bureaus zijn in de regel al dubieus. Kreeg laatst een aanmaning voor een verkeersovertreding in Finland. Het is daar zo bere koud dat ik niet eens naar Finland zou willen gaan. En maar volhouden. En bellen, laat dat uit je hoofd want dan begint het pas. Incasso bureaus zijn net de maffia.
ella (10-3-2016 om 20:41)
wij hebben er een gehad van cjib met de vraag om aub onze openstaanden boete voor snelheidsovertreding zsm te voldoen. Er was een link bij gevoegd waar we direct op konden betalen, We hebben deze direct verwijderd na contact met de politie
Michelle (10-3-2016 om 20:32)
Terughoudend zijn met het verstrekken van je bankgegevens per telefoon. Advies moet zijn: nooit doorgeven!!
ano (10-3-2016 om 19:35)
misschien handig om te melden welk incassobureau.
Cookie-instellingen beheren