Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Man schiet met wapen WOII door dak woning

Toegevoegd: 11-03-2016, 14.55 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 39-jarige Terneuzenaar heeft vannacht met een wapen uit de Tweede Wereldoorlog door het dak van zijn woning geschoten. Dat heeft de politie zojuist gemeld.
 
Agenten gingen na de melding de woning van de man binnen. Op de zolderetage troffen zij een uitgestalde verzameling aan met spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Hieronder waren ook twee vuurwapens en munitie. De laatstgenoemde spullen zijn in beslag genomen.


De verdachte werd ter plekke aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. Volgens de politie bleek de man onder invloed van alcohol te zijn.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft vanochtend nader onderzoek gedaan op de zonderetage van de woning. Daarbij werden een nog volle geweergranaat en drie lege 20 millimeter patronen gevonden. Deze zijn inmiddels vernietigd op een speciale plofplaats van de EODD.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (15-3-2016 om 18:49)
Ik keur het niet goed, maar laten we de geschiedenis er dan ook bij halen. Vlakbij de rotonde richting de Reuzehoeksedijk, heeft in WW2 een munitie depot van de Duitsers gestaan, die is gebombardeerd, maar dat wil niet zeggen hoeveel er nog onder de grond liggen, waar nu riante villa's staan. Dan, bij bevrijding van Terneuzen van WW2 hebben naar zeggen de Duitsers hun munitie inclusief bommen en granaten pal de Otheense Kreek ingegooid.
Anno (12-3-2016 om 09:38)
Waarom moeten er lege patronen vernietigd worden? Weet je niet hoe schaars spullen uit de WO || zijn? Dit zelfde geld voor de geweergranaat. Maak hem onklaar en geef hem aan een museum!! De man heeft er misschien wel veel voor moeten om het toe te voegen bij de verzameling! Dat het in beslag genomen wordt is prima maar vernietigd het dan niet maar zorg dat er niks meer mee kan gebeuren!!
Johan (12-3-2016 om 09:20)
Misschien was het een ongeluk, met een slok op spelen met een wapen. Drank en wapens is een erg ongelukkige combinatie natuurlijk, maar wat te denken van de scherpe geweer-granaat die hij thuis had?
wim (12-3-2016 om 07:03)
Wat zijn er toch vreemde mensen die niet weten waar ze met bezig zijn geweest en een groot gevaar in de samenleving omdat er zoveel aan verboden geweren met munitie in de woning is aangetroffen en door politie in beslag is genomen
Henk (11-3-2016 om 21:19)
Als je zo graag drinkt dan hoor je geen wapen in huis te hebben moeten ze gelijk in nemen
Rick (11-3-2016 om 19:21)
Bumper: Of de man ladderzat is onder zijn eigen dak maakt idd niets uit, maar als hij in die staat met vuurwapens in de weer gaat, wordt het een ander verhaal. Dan is de veiligheid van andere burgers in het geding! En de dienders zullen wel een huiszoekingsbevel op zak gehad hebben, anders zouden ze ook wel weten dat ze een woning niet zomaar kunnen betreden. Niks inbreuk op de privacy dus!!
Cookie-instellingen beheren