Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties zaak drugsboot Cadzand

Toegevoegd: 11-03-2016, 21.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij het cocaïnetransport dat begin dit jaar helemaal misliep en waarbij een bootje vol drugs op het strand van Cadzand aanspoelde.


Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) werd in Barendrecht een 41-jarig man uit Winschoten opgepakt. In Oldambt werd een 45-jarige inwoner van die gemeente aangehouden. Volgens het OM waren de twee opvarenden van de sleepboot de ‘Marian V’ die eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam was vertrokken.

“Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne overgeheveld op de ‘Zeeland’, de boot die later met 1.200 kilo cocaïne aan boord aanspoelde bij Cadzand. Bij doorzoeking van de sleepboot op 20 en 21 januari werden volgens het OM al diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk verband hielden met de zaak.

Stuurloos
Het drugstransport liep op 15 januari mis nadat de bemanning ervan tijdens een zware storm in problemen was gekomen. Het bootje was in de metershoge golven stuurloos geworden en de KNRM moest uitvaren om de vier opvarenden te redden.

De douane en de politie troffen, nadat het bootje éénmaal op het strand lag, ter plekke grote hoeveelheden pakketten verdovende middelen aan. In totaal bleek er dus ruim 1.200 kilo pure cocaïne aan boord te zijn geweest. De cocaïneboot en de drugs werden in beslag genomen.

Arrestanten
De schipper van de ‘Zeeland’ zit sinds 15 januari al in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat de deze week aangehouden verdachten nog tenminste twee weken vast blijven zitten. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

Na de arrestaties van dinsdag zijn in woningen in Barendrecht, Oldambt en Rotterdam huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen. Het gaat onder meer om laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie.

In Barendrecht troffen politiemedewerkers bovendien een luchtdrukpistool aan. In Oldambt werden volgens het OM 21 stuks 9-mm patronen gevonden.

Zie ook:
Gestrande vissersboot vol cocaïne geborgen (22-01-2016)
Honderden kilo's drugs in boot Cadzand (15-01-2016)
Sportvisboot aangespoeld bij Cadzand-Bad (15-01-2016)
Bemanning visboot dreef urenlang rond (15-01-2016)
KNRM redt bemanning sportvisboot (15-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (13-3-2016 om 09:16)
Goede zaak boeven aanhouden en "even" opsluiten. Hoop dan maar dat dit niet weer de "bekende" van de politie gaan worden. Opsluiten en de sleutel weggooien is het best, zijn wij als burgers weer iets beter beschermd als zulke lui voor altijd van de straat zijn.
Cookie-instellingen beheren