Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM haalt 7 mensen van gestrande boot

Toegevoegd: 12-03-2016, 22.46 uur - Update: 13-03-2016, 13.38 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft zaterdagavond drie volwassenen en vier kinderen van een gestrande boot gehaald.
 
Dat gebeurde op de Westerschelde ter hoogte van de Dijkeputten bij het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat. De KNRM-oproep kwam rond 19.00 uur binnen. Vanaf het station Breskens ging de reddingboot Zeemanshoop ter plaatse. Ter plaatse bleek de Zeemanshoop door de diepgang echter niets te kunnen doen en daarom werd de kleine reddingboot Leng erbij gehaald.
 
Als deze arriveert ligt het jacht hoog en droog en worden eerst de kinderen die het heel koud hebben en een volwassene van boord gehaald en met de leng naar de Zeemanshoop gebracht. Er werd vervolgens een ambulance naar het KNRM-station gestuurd maar volgens de politie zijn alle zeven opvarenden ongedeerd gebleven.
 
Het jacht is later door de Multraship Rescue 2 en Multrasalvor 3 van Multraship vlot getrokken en naar een haven gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren