Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vrijgesproken van runnen wietkwekerij

Toegevoegd: 21-03-2016, 18.22 uur - Update: 21-03-2016, 22.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 71-jarige F. van P. uit Zierikzee, tegen wie twee weken geleden een celstraf van vier maanden was geëist voor het runnen van een hennepkwekerij met 393 planten is maandag door de Middelburgse rechtbank daarvan vrijgesproken.


Wel achtte de rechtbank bewezen dat hij - zoals hij zelf al had toegegeven - in het bezit was geweest van een stroomstootwapen. Daarvoor kreeg hij een boete van 550 euro opgelegd. Zijn 49-jarige zoon tegen wie twaalf maanden cel was gevorderd, werd schuldig bevonden aan de uitvoer van hennep en het bezit van een gasdrukpistool.

De zoon werd veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur plus drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook hij werd vrijgesproken van de hennepkwekerij. Met de opgelegde straffen hield de rechtbank er rekening mee dat vader en zoon 27 maanden op hun berechting hebben moeten wachten.

Zie ook:
Vader en zoon voor rechter om wietkwekerij (07-03-2016)
Hennepkwekerij aangetroffen in Zierikzee  (14-12-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren