Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 30 km

Waarschuwing voor stofzuigersmoes

Toegevoegd: 23-03-2016, 15.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt inwoners van de provincie voor iemand die via een babbeltruc mensen probeert op te lichten en te beroven.


De afgelopen week kreeg de politie enkele meldingen ontvangen binnen over een nette blanke man die door middel van een smoes over een stofzuiger probeert binnen te komen bij oudere mensen. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om vijf meldingen.

Een 75-jarige vrouw uit Arnemuiden kreeg op woensdag 16 maart een man aan de deur die vertelde dat zij in aanmerking kwam voor een gratis stofzuiger. De man werd de woning binnengelaten maar het is nog niet bekend of er iets is gestolen.

Op donderdag 17 maart wist een man de woning binnen te komen bij een 82-jarige vrouw uit Brouwershaven. Ook hier sprak de man over een stofzuiger, in dit geval één die hij goedkoop kon aanbieden. Uit politie-onderzoek bleek de aangeboden stofzuiger een goedkoop exemplaar te betreffen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Gisteren werd de babbeltruc nogmaals uitgehaald, dit keer in Wolphaartsdijk. De man wist de woning van een 92-jarige vrouw binnen te komen maar die stuurde de man vervolgens weer weg. De politie onderzoekt de babbeltrucs en is op zoek naar de dader.

Volgens de politie gaat het om een keurig geklede blanke man die Nederlands spreekt. "De man lijkt zijn slag te willen slaan bij oudere dames door een verhaal te vertellen over een gratis of goedkope stofzuiger", aldus de politie. Mensen met tips kunnen 0900-8844 bellen. "Is sprake van een acute verdachte situatie, bel dan 112", zo luidt het advies van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
100%zeeuws (23-3-2016 om 20:23)
@ja-ja.....omdat er geen huidskleur in het hele verhaal voorkomt omdat ze hoogstwaarschijnlijk dat niet gezien heeft. wel triest dat deze meneer op zo`n manier bij oudere dames geld afhandig maakt. zover ik weet komt er al lang niemand meer dingen aan de deur verkopen. alleen die mafketels van de loterijen komen toch aan de deur? ook die komen er dus niet in
Ja-Ja (23-3-2016 om 18:13)
Waarom staat hier wel blanke man? Bij beroving 80 jarige vrouw staat een jonge man. Wat is de rede hier van?
Bas Hamelink (23-3-2016 om 16:34)
Ik zou hem ook binnen laten. Zou hem gelijk aan het werk zetten met z'n stofzuiger.....
Cookie-instellingen beheren